Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý zvládl drama s Lorenzim a v Marrákeši je znovu v semifinále

Marrákeš - Třiadvacetiletý tenista Jiří Veselý si na antukovém turnaji v marockém Marrákeši po roce opět zahraje semifinále. Třísetovou bitvu s pátým nasazeným Italem Paolem Lorenzim v dramatickém čtvrtfinále otočil ve vítězství 3:6, 6:3 a 7:6. Na cestě do finále v sobotu Veselého čeká stejně jako loni Chorvat Borna Čorič.

Právě na antuce v Maroku se Veselý naposledy na okruhu ATP dostal do semifinále. Než loňský výsledek zopakoval, bojoval s pětatřicetiletým Lorenzim dvě hodiny a 20 minut. Druhý mečbol při soupeřově podání využil úspěšným prohozem.

"Nezačal jsem dobře. Paolo je skvělý antukář a vyrovnaný zápas jsem očekával. V Maroku se mi ale hraje vždycky dobře a rád tady začínám antukovou sezonu. Semifinále bude zase těžké," řekl Veselý.

Daviscupový reprezentant i ve třetím vzájemném duelu Lorenziho porazil, předchozí dvě výhry měl ze sezony 2015 z grandslamů US Open a Wimbledonu. Po tvrdém povrchu a trávě proti němu příbramský rodák a 53. hráč žebříčku uspěl i na antuce.

Sobotní soupeř Čorič (79. v pořadí ATP) jej loni v Marrákeši porazil těsně dvakrát v tie-breaku. Celkově má s o tři roky mladším Chorvatem bilanci 0:2. Ve finále na ATP Tour byl Veselý zatím dvakrát, předloni v Aucklandu získal titul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články