Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Veselý: Zápas byl od prvního do posledního míče jedna velká křeč

Melbourne – Vzhledem k absenci Tomáše Berdycha je v Austrálii českou jedničkou. Měl národnímu týmu zařídit proti domácímu debutantovi Thompsonovi "povinný" bod. Nestalo se. Jiří Veselý opět potvrdil, že mu daviscupové souboje nevycházejí dle představ. Prohrál 0:3 a reprezentační bilanci si zhoršil na sedm nezdarů z deseti utkání. 

"Tak nějak jsem podal můj standardní výkon, který předvádím v Davis Cupu. To je bohužel velmi málo, nebo hodně daleko od hry, kterou jsem schopen předvádět. Je to další prohra, která je velmi bolestivá," řekl Veselý Radiožurnálu a webu tenisovysvet.cz.

S Thompsonem byl stejně jako ve většině předešlých zápasů týmové soutěže svázaný nervozitou. "Ten zápas byl od prvního do posledního míče jedna velká křeč. Na úvod jsem nepředvedl vůbec nic, udělal jsem lehké chyby. Když se to trošku začalo lámat, tak jsem zareagoval čtyřmi nevynucenými chybami," litoval Veselý.

"Když jsem ho brejknul ve třetím setu zpět na 4:4, věřil jsem, že když podržím servis a dostanu se poprvé do vedení, mohl by trochu znervóznět. Jenže pak jsem znovu udělal strašně lehké chyby. Takhle nejde tenis na této úrovni hrát," pokračoval rodák z Příbrami.

Pro svůj herní projev jen těžko hledá vysvětlení. "Strašně rád bych chtěl týmu pomoci a vždy přispět bodem. Kromě jednoho případu se mi bohužel nikdy nepovedlo naplnit očekávání týmu, ostatních, ani svoje. Když to přeženu do extrému, nevím, jestli jsem platný hráč do Davis Cupu," řekl.

S nepříznivou bilancí nicméně hodlá bojovat. "Hrát za národní tým bylo vždy mým snem, ale tak nějak od prvního druhého Davis Cupu jsem nehrál úplně ideálně a asi jsem si vypěstoval nějaký blok. Zodpovědnost si připouštím asi až moc velkou. Tohle se hrozně špatně dá nějak natrénovat," uvedl 54. hráč žebříčku ATP.

"Neříkám, že Davis Cup hrát nechci, chci ho hrát. Přál bych si, aby moje výkony byly lepší. Když hrajete za celý národ a předvedete špatný výkon, člověka to opravdu mrzí. Musím věřit, že tu sérii, prokletí, nebo jak to nazvat, prolomím. Nakopne mě to a třeba začnu hrát za reprezentaci tak, jak by se slušelo a patřilo," dodal Veselý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články