Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Veselý vzal Nadalovi čtyřikrát servis, ale na výhru to nestačilo

Hamburk - Jiří Veselý ve druhém kole turnaje v Hamburku potrápil antukového krále Rafaela Nadala, ale nakonec s hvězdným Španělem a nejvýše nasazeným hráčem prohrál 4:6 a 6:7. Veselý vzdoroval v prvním vzájemném duelu v kariéře devítinásobnému šampionovi Roland Garros dvě a čtvrt hodiny.

Ilustrační foto

Veselý se Nadala nezalekl, čtyřikrát mu sebral servis, ale o svůj pětkrát přišel. V souboji levorukých hráčů a zápase plném zvratů se bývalý lídr žebříčku hodně nadřel. Dvaadvacetiletý rodák z Příbrami se několikrát skvěle vrátil do utkání, jenže závěrečné výměny ovládl favorizovaný Španěl.

Nadal si v závěru situaci zkomplikoval, když za stavu 5:4 při vlastním podání zahodil první mečbol dvojchybou. V tie-breaku už Veselý uhrál jen dva míčky. Zápas zakončil nevynucenou chybou, nicméně na kurtu trápil turnajovou jedničku a světovou desítku dvě hodiny a 12 minut.

"Poslední měsíce to jde se mnou hodně nahoru dolů, ale bojuju, abych se dostal zpátky na svoji úroveň. Dny jako tyhle mi hodně pomohou," řekl Nadal. Jeho trápení dokumentovalo i sedm dvojchyb včetně té při mečbolu. "To nebylo rozhodně příjemné," přiznal.

Zkušený španělský antukář, který během kariéry získal ve dvouhře už 66 trofejí včetně 14 grandslamových, narazí v Hamburku ve čtvrtfinále na Pabla Cuevase z Uruguaye.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články