Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Veselý vyhrál na okruhu ATP poprvé od července, Rosol v Puné naopak končí

Očekávala se od něj výhra a pozici favorita splnil. Jiří Veselý na úvod turnaje v Puné porazil domácího Inda Ardžuna Kadheho 6:2, 6:4. Na ATP Tour si připsal první triumf od července. Lukáš Rosol v úvodním kole vypadl po porážce 3:6, 2:6 s Italem Robertem Marcorou, jenž se stejně jako český hráč dostal do hlavní soutěže z kvalifikace.

Šestadvacetiletý Veselý nestartoval na Australian Open a v hlavní soutěži elitní tour se představil poprvé od US Open. Aktuálně 107. hráč světa potvrdil o více než 500 míst lepší postavení v žebříčku oproti indickému soupeři (612.), jehož bez hrozby brejku zdolal za hodinu a čtvrt.

V druhém kole, jež bylo maximem při jeho poslední výhře na okruhu ATP loni v červenci v Gstaadu, se Veselý střetne se sedmým nasazeným Salvatorem Carusem z Itálie.

Poslechněte si Tenis fokus podcast mimo jiné o aktuálním rozpoložení Jiřího Veselého (43:13 - 46:13):

Čtyřiatřicetiletý Rosol si v Puné zahrál v hlavní soutěži turnaje ATP Tour poprvé od října, kdy byl v druhém kole v Moskvě. Na Australian Open aktuálně 176. hráč světa vypadl v závěrečném kvalifikačním kole a dnes soupeři, jenž je v žebříčku o dvě místa výš, podlehl za necelou hodinu.

V Puné se rozloučí s domácím publikem šestačtyřicetiletá indická deblová legenda Leander Paes. Osmnáctinásobný grandslamový vítěz, jenž hraje závěrečnou sezonu kariéry, startuje na svém posledním turnaji v rodné zemi s Australanem Matthewem Ebdenem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články