Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Veselý v Miami skončil ve třetím kole, podlehl Američanu Sockovi

Miami – Na své maximum na turnaji Masters v Miami nedokázal Jiří Veselý navázat postupem do osmifinále. Ve třetím kole přece jen podlehl třináctému nasazenému domácímu Američanovi Jacku Sockovi ve dvou setech 3:6 a 6:7.

Jiří Veselý
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Veselý na Floridě poprvé od lednového turnaje v Aucklandu vyhrál dva zápasy po sobě, třetí vítězství se mu přidat nepovedlo. Sockovi podlehl i ve třetím vzájemném utkání na okruhu ATP.

První set rozhodl jediný brejk, který se sedmnáctému hráči světa podařil v šestém gamu. V druhé sadě za stavu 3:3 prolomil Veselý soupeři v dlouhém gamu podání, ale vzápětí přišel o svůj servis a nakonec rozhodoval tie-break. V něm neuhrál český tenista ani bod.

Je nám líto, video expirovalo.
Rafael Nadal oslavil 1000. zápas vítězstvím

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou při obhajobě deblového titulu skončily už ve druhém kole. Nejvýše nasazený česko-americký pár překvapivě prohrál se Slovinkou Andrejou Klepačovou a Španělkou Maríí José Martínezovou Sánchezovou 4:6, 1:6.

Španěl Rafael Nadal prožil v jubilejním 1000. utkání své kariéry hrozivý začátek, když od Němce Philippa Kohlschreibera dostal "kanára", další dva sety ale vyhrál 6:2, 6:3. Bývalý první hráč světa si vylepšil bilanci s Kohlschreiberem na 14:1 a připsal si 822. vítězství na okruhu ATP. Jeho dalším soupeřem v cestě za jedním ze tří titulů z Masters, který mu ještě chybí, bude Francouz Nicolas Mahut.

Tisící zápas odehrál Nadal jako jedenáctý tenista v historii, rekordmanem je Američan Jimmy Connors s 1535 duely.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články