Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Veselý si po půl roce zahraje čtvrtfinále turnaje ATP, v 2. kole zdolal Mektiče

Marrákeš (Maroko) – Po půl roce si český tenista Jiří Veselý vyzkouší, jaké je to hrát čtvrtfinále turnaje ATP Tour. Osmý nasazený hráč v 2. kole v Marrakéši porazil v tříhodinovém duelu chorvatského soupeře z kvalifikace Nikolu Mektiče 6:7, 6:3 a 7:6.

Dvaadvacetiletý Veselý přišel v zápase jako první o servis. Ze stavu 1:3 sice rychle srovnal na 3:3, ale o set přišel v tie-breaku. Ve druhé sadě nepovolil soupeři, až 312. hráči světa, ani jeden brejkbol a sám mu vzal jednou servis.

V rozhodujícím setu odvrátil český daviscupový reprezentant tři brejkboly ve druhé hře. Sám se nedostal ani k jedné šanci vzít Chorvatovi podání, ale tentokrát zkrácenou hru zvládl. Při druhém mečbolu v ní zápas ukončil bekhendovým prohozem.

Ve čtvrtfinále byl příbramský rodák naposledy loni v říjnu v čínském Šen-čenu. O postup do semifinále bude v Maroku hrát s nasazenou jedničkou Guillermem Garcíou-Lópezem, který ve španělském souboji zdolal rovněž ve třech setech Nicoláse Almagra.

Garcíu-Lópezovi může Veselý zkusit oplatit loňskou porážku z finále dubnového turnaje v Bukurešti. Předtím spolu hráli třikrát na challengerech a v roce 2013 v Prostějově Veselý dokázal nad Španělem zvítězit ve dvou setech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články