Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Veselý si o titul v Marrákeši nezahraje, v semifinále podlehl Čoričovi

Marrákeš – Český tenista Jiří Veselý zůstal před branami finále antukového turnaje v Marrakéši. V semifinále nestačil po setech 6:7 a 6:7 na Chorvata Borna Čoriče, který si o titul zahraje s Argentincem Federicem Delbonisem.

Český tenista Jiří Veselý
zdroj: ČTK/Stejskal Ivo

Marocký turnaj je jedinou zastávkou světové ATP tour na africkém kontinentu. V historii ho dokázali vyhrát dva Maročani, loni ukončil španělskou nadvládu Slovák Martin Kližan a letos se k nim mohl přidat i Jiří Veselý. Vítězem se ale nakonec stane Argentinec Delbonis nebo Chorvat Čorič, který se stal katem českého tenisty.

Zápas mezi dvaadvacetiletým Veselým a o tři roky mladším Čoričem přinesl vyrovnanou bitvu, jež vyvrcholila ve dvou zkrácených hrách, které Chorvat ovládl shodně 7:5. V koncovce první sady mu Veselý daroval setbol dvojchybou, když za stavu 5:5 riskoval u druhého podání. Třetí nasazený hráč turnaje Čorič následně zakončil set prohozem Veselého u sítě.

Příbramského rodáka těsná ztráta setu nezlomila a v druhé sadě se rychle ujal vedení 3:0. Čorič však odpověděl ziskem dalších tří gamů a opět se šlo do tie-breaku. V něm více chyboval Veselý. Nejprve dal Čoričovi dvojchybou minibrejk a v následné výměně poslal bekhend v nadějné situaci do sítě.

Chorvat tak získal za stavu 6:4 dva mečboly. První z nich Veselý odvážným útokem síti odvrátil, ale poté při vlastním podání poslal míč do autu a po dvou hodinách zápas ukončil. Čoričovi podlehl ve dvou setech letos podruhé, poprvé to bylo v únoru v Dubaji.

Veselý vypadl na Grand Prix Hassana II. v semifinále stejně jako loni, kdy se ještě hrálo v Casablance. Své dosud jediné finále na ATP Tour absolvoval český tenista loni v Aucklandu.

Čorič si o první titul v kariéře zahraje v neděli s Argentincem Federicem Delbonisem, který porazil Španěla Alberta Montaňése 6:4 a 6:3.

Zdroj
ČTK, ATP World Tour[atpworldtour.com]

Hlavní zprávy

Nejčtenější články