Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý se v Prostějově protrápil do čtvrtfinále

Prostějov - Obhájce prvenství na challengeru v Prostějově Jiří Veselý porazil ve druhém kole po nečekaně tuhém boji Francouze Axela Michona 7:6, 7:5 a postoupil do čtvrtfinále. V něm se střetne se Srbem Filipem Krajinovičem. Veselý zůstal v turnaji jediným českým zástupcem, neboť Jan Hernych prohrál se Srbem Dušanem Lajovičem 4:6, 2:6.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Favorizovaný Veselý se v duelu s 318. hráčem žebříčku ATP, který postoupil do hlavní části z kvalifikace, nečekaně dlouho trápil. K vítěznému obratu se dostal až v závěru druhé sady, kdy zpřesnil a přitvrdil údery. V prvním setu Veselý prohrával už 3:5, v tie-breaku 3:6 a musel odvracet čtyři setboly.

"Zápas byl pro mě od začátku až do konce trápením. Můj výkon byl dnes ještě horší než v prvním kole. Čekal jsem na šanci, která za stavu 4:5 v prvním setu naštěstí přišla. I když jsem musel odvracet pár setbolů. Výkon, který jsem dnes předvedl, by na postup do semifinále nestačil," zhodnotil Veselý sebekriticky svůj výkon.

Herních nepřesností se nezbavil ani ve druhé sadě, v níž měl Michon dokonce šest setbolů. V rozhodujících chvílích ale, stejně jako v úvodní sadě, začal hrát bojácně. Zkušenější Veselý za stavu 5:5 prolomil soupeřovo podání a po dvou hodinách a 20 minutách proměnil třetí mečbol.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý se v Prostějově probojoval do čtvrtfinále

Veselý: Byl jsem pořád dole

"Moje problémy byly v hlavě. V posledních dvou letech jsem se zde dostal vždy do finále. Svazuje mě však, že chci strašně moc tento úspěch zopakovat. Doufám, že čtvrtfinále s Krajinovičem, který je v první stovce žebříčku ATP, přinese tenis na vyšší úrovni i ze strany soupeře," řekl Veselý, který v zápase úspěšně odvrátil celkem 10 setbolů protivníka.

"Tolik setbolů jsem ještě nikdy neodvracel. Byl jsem pořád dole. Ve druhém setu mi pomohlo, že v jeho závěru za stavu 0:40 Michon znervózněl a žádný setbol neproměnil. Začaly jej trápit křeče ruky. Jeho problémy mi dodaly energii, i když jsem toho měl také dost," přiznal Veselý.

Hernych nestačil na Lajoviče

Hernych, který v pondělí zdolal Kazacha Golubjova, se proti úderově vyzrálému Lajovičovi neprosadil. "Nehrál jsem špatně, ale Lajovič byl lepší. Měl velice dlouhé údery a nepřipustil mě, abych se dostal k ofenzivnější hře," zhodnotil svůj výkon Hernych. Přiznal, že na antuce v letošní sezoně mnoho zápasů nevyhrál a soustředí se na travnaté turnaje. Už ve čtvrtek vyráží do nizozemského Hertogenbosche.

Výsledky turnaje v Prostějově

Dvouhra - 2. kolo: Veselý (2-ČR) - Michon (Fr.) 7:6 (8:6), 7:5, Lajovič (6-Srb.) - Hernych (ČR) 6:4, 6:2, Granollers (3-Šp.) - Nědovjesov (Kaz.) 6:3, 6:1, Krajinovič (Srb.) - Giraldo (5-Kol.) 6:3, 6:3, Souza (7-Braz.) - Mathieu (Fr.) 7:6 (7:2), 6:3, Ghem (Braz.) - Bachinger (Něm.) 7:6 (8:6), 6:4, Ignatik (Běl.) - Cecchinato (It.) 2:6, 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články