Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý se po úspěchu v Puné vrátil po devíti měsících do první stovky žebříčku

Po zisku titulu na turnaji ATP v indickém Puné si tenista Jiří Veselý polepšil ve světovém žebříčku o 35 míst na 72. pozici. Do první stovky se vrátil po devíti měsících, vypadl z ní loni v květnu.

Šestadvacetiletý Veselý se dočkal druhé singlové trofeje v kariéře v neděli. Na tvrdém povrchu v Puné v třísetovém finále zdolal osmého nasazeného Jegora Gerasimova z Běloruska. Díky posunu v žebříčku bude moci hrát hlavní soutěže velkých turnajů.

"Před sezonou byl cíl vyhrát turnaj a vrátit se nejlépe do padesátky, minimálně do stovky. Je začátek února a titul už mám v kapse, lepší začátek roku jsem si nemohl přát," pochvaloval si někdejší 35. hráč světa. Tohoto maxima dosáhl v dubnu 2015.

O pět míst na 26. příčku si polepšil vítěz antukového turnaje v Córdobě, Chilan Cristian Garín. Francouzský tenista Gaël Monfils, jenž v neděli vyhrál potřetí domácí turnaj v Montpellier, zůstal v pořadí ATP devátý.

V čele žebříčku se nic nezměnilo, protože největší hvězdy po Australian Open odpočívaly. Jedničkou je nadále Srb Novak Djokovič.

Ženský žebříček je rovněž beze změn, tenistky totiž v minulém týdnu hrály kvalifikaci týmového Fed Cupu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články