Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Veselý prohrál v Queen's Clubu s Kanaďanem Raonicem

Londýn – Pro tenistu Jiřího Veselého skončilo putování na turnaji v londýnském Queen's Clubu ve 2. kole. S favorizovaným Milosem Raonicem z Kanady většinu utkání držel krok, ale v závěrech obou setů na soupeře nestačil a prohrál 5:7 a 6:7 (6:8). 

Jiří Veselý
zdroj: Reuters

Český tenista původně neuspěl v kvalifikaci, ale nakonec se do hlavní soutěže dostal po odstoupení zraněného Ukrajince Alexandra Dolgopolova. V prvním kole vyřadil Jérémyho Chardyho, na světovou devítku Raonice však nestačil. S Kanaďanem, který si pro nadcházející Wimbledon přizval do realizačního týmu americkou legendu Johna McEnroa, prohrál i druhý vzájemný zápas.

Ani 43 es nestačilo americkému tenistovi Johnu Isnerovi k úspěchu v utkání s Gillesem Müllerem z Lucemburska. Sedmý nasazený hráč si ve třísetové bitvě vypracoval deset mečbolů, ale Müller všechny odvrátil. Jednačtyřicátý hráč žebříčku ATP zvítězil nad světovou sedmnáctkou 3:6, 7:6 (18:16), 7:6 (9:7) za dvě a půl hodiny. Müller si pomohl k výhře 26 esy. Isnera porazil podruhé za sebou.

Roli hlavního favorita naplňuje Andy Murray. Druhý hráč světa si poradil v britském souboji s Aljazem Bedenem 6:3, 6:4 a čeká ho další krajan Kyle Edmund, který se probojoval do čtvrtfinále turnaje ATP podruhé v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články