Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Veselý přes Krajinoviče postoupil do semifinále, střetne se s Ignatikem

Prostějov - Jiří Veselý na challengeru v Prostějově postoupil do semifinále. Obhájce prvenství porazil za pouhých 87 minut 99. hráče světového žebříčku ATP Srba Filipa Krajinoviče 6:4 a 6:4. O finále si zahraje s Bělorusem Uladzimirem Ignatikem, který porazil Andrého Ghema 7:6 a 6:4. Jejich semifinálový souboj sledujte v pátek 5. června živě od 11:00 na programu ČT sport a našem webu.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK/AP autor: Lionel Cironneau

Na rozdíl od úvodních dvou zápasů, kdy se Veselý v roli favorita trápil s Maďarem Martonem Fuscovicsem a Francouzem z kvalifikace Axelem Michonem, dnes podal podstatně lepší výkon. V každém setu se mu podařilo prolomit podání soupeře a utkání dotáhl bez větších problémů do vítězného konce.

"Hrál jsem mnohem uvolněněji. Až na závěr, kdy jsem musel zápas podáním dotáhnout do vítězství. Ze zkušeností z předešlých zápasů jsem cítil na sebe velký tlak. Nejsem stále v optimální formě a jsem hodně nervózní," řekl Veselý.

Rozhodujícím okamžikem zápasu byla sedmá hra druhého setu, v níž Veselý prolomil Krajinovičovo podání. V závěrečném gamu mu pomohly dva body přímo ze servisu. Veselý, který se dostal v posledních dvou ročnících vždy až do finále, zůstal na domácím turnaji jediným českým hráčem v soutěži.

Ve druhém semifinále se střetnou Brazilec Joao Souza se Srbem Laslo Djerem.

Je nám líto, video expirovalo.
Veselý v Prostějově postoupil do semifinále

Hlavní zprávy

Nejčtenější články