Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Veselý potřetí za sebou postoupil do finále Czech Open

Prostějov - Jiří Veselý otočil v semifinále prostějovského challengeru utkání s Uladzimirem Ignatikem a potřetí za sebou bude hrát na domácím turnaji o titul. Český tenista sice ztratil se svým běloruským soupeřem první set, od té doby už ale na kurtu dominoval a zbývající dvě sady získal hladce 6:2.

"Povedlo se mi splnit můj cíl a dostal se potřetí do finále, což se zde nikomu nepodařilo. Už jsem nebyl tak nervózní, protože se mi podařilo potvrdit roli favorita. Do finále mohu jít s klidnou hlavou a cílem obhájit prvenství. Mám zkušenosti z finálových zápasů v posledních letech, což je moje výhoda," řekl Veselý.

Stejně jako v předcházejících vystoupeních v Prostějově zápolil v úvodu zápasu s nervozitou. Dlouho mu trvalo, než si dokázal poradit s hrou až 253. hráče žebříčku ATP Ignatika, který do hlavní soutěže postoupil z kvalifikace.

V úvodním setu neprorazil Veselý ani jednou soupeřovo podání a jeho herní trápení vyvrcholilo v tie-breaku, v němž uhrál pouze jediný míč. Pak zpřesnil údery a dostal soupeře pod tlak. Na Ignatikově výkonu se postupně projevovala únava z náročného programu. Veselý převzal iniciativu a Ignatikovi ve zbytku zápasu povolil uhrát jen čtyři hry.

"V prvním setu soupeř neudělal moc chyb, dobře servíroval. Důležitý byl úvod druhé sady, kdy jsem získal soupeřovo podání, začal hrát aktivněji a vrátil se do zápasu," řekl Veselý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články