Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Veselý postoupil po obratu ve Winston-Salemu, dál jde i Rosol

Winston-Salem (USA) - Jiří Veselý se po obratu může těšit z postupu do druhého kola tenisového turnaje ve Winston-Salemu. Český tenista, kterému patří 48. příčka v žebříčku ATP, se v generálce na US Open na další kolo nadřel. Nakonec ale soupeře ze čtvrté stovky žebříčku Tima van Rijthovena z Nizozemska přetlačil ve třech setech 3:6, 6:3 a 6:3. Postupuje i předloňský vítěz turnaje Lukáš Rosol, Dominikánce Víctora Estrellu přehrál 6:4, 1:6 a 6:1.

Jiří Veselý
zdroj: Reuters autor: ERIC GAILLARD

Veselý se vrátil na turnaje po angíně, která jej připravila o start na olympijských hrách, už v minulém týdnu, ale v Cincinnati prohrál hned v prvním kole rovněž ve třech setech se Španělem Marcelem Granollersem.

První dva sety v utkání s Van Rijthovenem rozhodl vždy jediný brejk, Nizozemec úvodní sadu získal až při šestém setbolu. Veselý pak už ale přes nadále vyrovnaný průběh ani jednu ztrátu podání nepřipustil, v třetí sadě brejknul soupeře hned v první hře a potom i v poslední.

Rosol získal úvodní set díky jedinému brejku v deváté hře. Následující sada se mu ale vůbec nepovedla a na poslední chvíli odvrátil "kanára". V rozhodujícím setu už Čech dominoval a zápas zakončil po více než hodině a půl čisté hry.

Ve druhém kole Veselý narazí na pátého nasazeného Kevina Andersona z Jihoafrické republiky, Rosol se utká se čtvrtým nasazeným Američanem Stevem Johnsonem, kterému patří ve světovém žebříčku 21. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články