Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Veselý otočil finále s Delbonisem a získal třetí titul na Czech Open

Prostějov – Hattrick triumfů v rámci Czech Open dokonal tenista Jiří Veselý. V nesmírně vyrovnaném finále zdolal po dvou hodinách a dvaceti minutách Federica Delbonise z Argentiny 5:7, 6:1, 7:5. Počtem titulů na prostějovském challengeru se vyrovnal dvojici rekordmanů Radek Štěpánek - Jan Hájek. 

Jiří Veselý se raduje z triumfu na Czech Open
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Do duelu dvou leváků vstoupil Veselý slibně. Výborně servíroval a dostával soupeře pod tlak. Ve čtvrtém gamu prolomil Delbonisovo podání, jenže v následující hře brejk nepotvrdil. Začal zápolit s vlastní psychikou, ztratil tři hry za sebou a tím pádem i celý set.

Ten druhý zahájil ztrátou dalšího podání, ale následujících šest gamů ukořistil a bylo vyrovnáno. V rozhodujícím dějství si oba hráči drželi do stavu 5:5 svůj servis. V jedenácté hře však Delbonis udělal dvojchybu, zkazil dva lehké míče na síti a otevřel soupeři cestu k vítězství. Při vlastním podání poté Veselý proměnil třetí mečbol.

Finálovému duelu předcházelo exhibiční utkání olympijských vítězů ve čtyřhře. Miloslav Mečíř, tenisový šampion ze Soulu 1988, remizoval ve dvojici s judistou Lukášem Krpálkem s lyžařsko-atletickým párem Aleš Valenta - Jan Železný 5:5.

UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127.000 eur):

Dvouhra - finále: Veselý (2-ČR) - Delbonis (Arg.) 5:7, 6:1, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články