Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Veselý neztratil set ani s Londerem a v Marrákeši je ve čtvrtfinále

Po vítězství nad nasazenou dvojkou Fabiem Fogninim si tenista Jiří Veselý připsal v Marrákeši další skalp soupeře. Ve 2. kole totiž porazil Argentince Juana Ignacia Londera 6:3, 6:4 a letos poprvé postoupil na okruhu ATP do čtvrtfinále. 

Jiří Veselý
zdroj: AP autor: Ng Han Guan

Pětadvacetiletý Veselý, který se naposledy dostal mezi osm nejlepších loni v červnu v Antalyi, nastoupil s ovázaným předloktím levé ruky, v níž drží raketu. V utkání nicméně ani jednou neztratil svůj servis a k vítězství mu stačily dva proměněné brejkboly.

Je však nutno podotknout, že hned v úvodu druhého setu postihly Londera, který je v žebříčku na 66. místě, žaludeční problémy. Přímo na kurtu zvracel, ale v zápase přesto pokračoval. Ve třetím gemu podruhé přišel o podání a Veselý následně dovedl premiérový vzájemný duel ke zdárnému konci.

Ve čtvrtfinále narazí český daviscupový reprezentant na Španěla Pabla Andújara, jenž porazil 7:6, 6:4 sedmého nasazeného Němce Philippa Kohlschreibera. Nečekaně vypadl také Kohlschreiberův krajan a největší favorit turnaje Alexander Zverev. Třetí hráč světového žebříčku prohrál ve 2. kole po dvou a půl hodinách 6:7, 6:2, 3:6 se Španělem Jaumem Munarem.

Tenisový turnaj mužů v Marrákeši:

Dvouhra - 2. kolo: Veselý (ČR) - Londero (Arg.) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články