Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Veselý: Nečekal jsem, že bude přechod do dospělého tenisu tak složitý

Praha – Velký tuzemský tenisový svátek, semifinále Davis Cupu proti Argentině, začíná již 13. září. Připravuje se na něj i mladý český tenista Jiří Veselý, který sice do zápasů zasáhnout nemusí, na druhou stranu je pro něj velkou zkušeností samotná přítomnost v týmu. "Je obrovská čest být v soutěži a v týmu, který má takovou tradici. Snažíme se připravit, abychom odjeli jako vítězové," říká Veselý.

Veselý, který za český daviscupový tým hrál poprvé letos, kdy za rozhodnutého stavu nastoupil proti Švýcarsku, trénuje před semifinále s Berdychem. Je to pro něj velká škola. "S Tomášem se vídáme několik let v Prostějově, a tak mám občas možnost si s ním zahrát. Je to pro mě čest, snažím se okoukávat různé věci, které dělá například před zápasem. Snažím si od něj vzít maximum."

Dvacetiletý Veselý přešel mezi dospělé tenisty teprve nedávno. "Nečekal jsem, že to bude až tak náročné. Přece jen jsem byl světová jednička a čekal jsem, že začnu vyhrávat Futury. Ale vůbec tomu tak nebylo a první půlrok byl velice složitý. Jsem rád, že jsem vydržel makat. Snad se brzy objevím na největších turnajích," doufá do budoucna česká naděje.

Zajímavé je, že 192 centimetrů vysokému Veselému zatím nejvíce sedí pomalá antuka. "Je to povrch, na kterém jsem vyrůstal a cítím se na něm nejlépe. Vyhrál jsem na ní nejvíce turnajů. Při mé výšce by to přitom měl spíše být nějaký rychlý povrch," podivuje se Veselý.

Momentálně čtyřiaosmdesátý hráč světa se propracoval přes kvalifikaci do US Open, kde však vypadl v prvním kole. "V Americe jsem chtěl uhrát alespoň nějaké kolo, ale bohužel to nevyšlo. Trochu mě svázala nervozita, ale jsou to zkušenosti a já doufám, že v příštím roce už uspěju na grandslamech," věří Veselý.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozhovor s Jiřím Veselým v Ozvěnách Davisova poháru


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články