Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý na kurtu dominoval a v Prostějově je ve finále. Jebavý čtyřhru neovládl

Prostějov – Finále challengeru v Prostějově bude i s Jiřím Veselým. Český tenista v semifinále s Američanem Tennysem Sandgrenem exceloval a po setech 6:2 a 6:2 si zahraje na domácím turnaji o třetí titul v kariéře. Jeho soupeřem bude Argentinec Federico Delbonis, který přehrál Švéda Markuse Erikssona 7:5, 7:5. Zisk trofeje naopak unikl Romanu Jebavému ve čtyřhře. Společně s Chilanem Hansem Podlipnikem-Castillem prohráli s argentinským párem Guillermo Duran, Andres Molteni 6:7, 7:6 a 6:10.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Soupeřem Veselého v sobotním finále bude vítěz duelu mezi Švédem Markusem Erikssonem a Argentincem Federicem Delbonisem. Třiadvacetiletý Veselý hrál turnaj na Hané už v letech 2014 a 2015, případnou třetí trofejí by se vyrovnal Radku Štěpánkovi a Janu Hájkovi.

Zápas se Veselému povedl nejlépe z dosavadních čtyř. Údery měl jisté a působil koncentrovaně. O dva roky staršího Sandgrena, jenž vyřadil nasazenou trojku Nikoloze Basilašviliho z Gruzie i pětku Argentince Nicolase Kickera, nepustil do tlaku. Navíc se Američan trápil s prvním servisem.

Veselý prolomil už ve třetí hře soupeřovo podání a úvodní set získal za pouhých 35 minut. "Určitě jsem podal nejlepší výkon v tomto týdnu. Do zápasu jsem šel s větším klidem. Hodně jsem si pomáhal servisem, neudělal jsem dnes až tolik nevynucených chyb," řekl novinářům Veselý.

Podobně hladký průběh měla i druhá sada. Veselý pokračoval v trpělivé hře a těžil z podání. Další dva brejky Američana zlomily. "Zápas byl o hodně dlouhých výměnách. Když jsem získal brejk, soupeř většinou vždycky povolil," dodal Veselý.

Těšil ho i lepší zdravotní stav. "Viróza už je lepší. Poprvé jsem se dnes dobře vyspal, od rána se cítím lépe. S krkem to ale lepší není. Už jsme zjistili, že mám vyhřezlou ploténku a musím navštívit po turnaji pana profesora Koláře. Není to nic dramatického, ale je třeba to podchytit," poznamenal Veselý.

Turnaj ve čtyřhře ovládla argentinská dvojice Guillermo Duran, Andreas Molteni, kteří porazili Romana Jebavého s Chilanem Hansem Podlipnikem-Castillem 7:6, 6:7 a 10:6. "Před turnajem bych umístění bral. Ale vzhledem k tomu, že jsme v prvním setu vedli 3:0 a měli náskok i v úvodu velkého tie-breaku, tak mi finále zhořklo," posteskl si Jebavý.

Sobotní program začne od 10:00 exhibičním zápasem olympijských vítězů ve čtyřhře. Představí se zlatý medailista ze Salt Lake City 2002, akrobatický lyžař Aleš Valenta, tenisový šampion ze Soulu 1988 Miloslav Mečíř, trojnásobný olympijský vítěz v hodu oštěpem Jan Železný a judista Lukáš Krpálek. O hodinu později začne finálový zápas.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127 000 eur):

Dvouhra - semifinále: Veselý (2-ČR) - Sandgren (USA) 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále: Duran, Molteni (2-Arg.) - Jebavý, Podlipnik-Castillo (3-ČR/Chile) 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 10:6.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články