Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Veselý je v semifinále. Ignatika vyřadil ve dvou setech

Prostějov – Tenisový challenger v Prostějově se dostal do čtvrtfinálových soubojů. Vítězně z nich vyšel český reprezentant Jiří Veselý, který porazil Bělorusa Uladzimira Ignatika 7:6 a 6:1. V semifinále se utká s Američanem Tennysem Sadgrenem, který vyřadil Argentince Nicolase Kickera 2:6, 6:2, 6:4.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Byl to zápas dvou rozdílných setů – zatímco první trval přes hodinu, druhý skončil poměrně rychle. "Utkání bylo těžké. Myslím, že jsem od včera zlepšil hru – cítil jsem se lépe. S Ignatikem se známe dlouho, tak jsem věděl, do čeho jdu a že to nebude snadné utkání. Jsem rád, že jsem ho zvládl," líčil Veselý v rozhovoru pro ČT.

V prvním setu si pohlídal vlastní podání, ale při soupeřově servisu se nedokázal ani jednou dostat k brejku. O zisku sady rozhodl až v tie-breaku po více než hodině. Ve druhém setu přišel klíčový moment za stavu 1:1, kdy český hráč získal poprvé soupeřovo podání. Šestadvacetiletý Ignatik vypadl z tempa a už nezískal ani game.

Veselého dalším soupeřem bude pětadvacetiletý Sandgren, který v Prostějově vyřadil v prvním kole nasazenou trojku Nikoloze Basilašviliho z Gruzie. "Mým plánem bylo uhrát tu první kolo, ale postupně jsem svoje cíle navyšoval. Chtěl bych se dostat do první stovky, k čemuž mi mohou pomoci i prostějovské výsledky," poznamenal Sandgren.

Veselý vzpomenul i podporu domácích diváků, která ho na kurtu občas ovšem může i svazovat. "Byl jsem nervózní, protože to tady pro mě je vždy obtížnější, že tu mám spoustu známých. Divákům bych chtěl poděkovat, ale cítím také určitou zodpovědnost. Strašně rád bych tady přidal další trofej," dodal český hráč.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články