Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Veselý je po obratu v Monte Carlu ve 2. kole, Federer zažil vítězný návrat

Monte Carlo – Dvě a půl hodiny musel strávit na kurtu Jiří Veselý, aby na turnaji v Monte Carlu postoupil do druhého kola. Český tenista po obratu udolal Rusa Tejmuraza Gabašviliho 3:6, 7:5, 7:5. Jeho dalším sokem bude světová jednička Novak Djokovič, se srbskou hvězdou český reprezentant ještě na okruhu ATP nikdy nehrál.

Dvaadvacetiletý Veselý prohrál se soupeřem, který se stejně jako on pohybuje v šesté desítce žebříčku ATP, úvodní set za půl hodiny a ztrátou podání pak vstoupil i do druhé sady. Manko smazal až v desáté hře, v níž Gabašvili podával na vítězství. Dalším brejkem vzápětí set získal a utkání pak po vyrovnané třetí sadě rozhodl jediný brejkbol, který Veselý při prvním mečbolu proměnil.

Semifinalista turnaje v Marrákeši z minulého týdne prošel na monackém podniku série Masters do druhého kola poprvé v kariéře. Při loňském debutu skončil Veselý hned v úvodním zápase.

Úspěšný návrat na ATP Tour po dvou a půl měsících má za sebou Švýcar Roger Federer, jenž ve druhém kole porazil 6:3, 6:4 Guillerma Garcíu-Lópeze ze Španělska. Třetí hráč světa se po vyřazení v semifinále Australian Open s Djokovičem podrobil začátkem února operaci kolena a jeho plánovaný návrat před třemi týdny v Miami ještě zbrzdila žaludeční viróza.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články