Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veselý cílí na challengeru v Prostějově na rekordní čtvrtý titul

Trojnásobný vítěz Jiří Veselý bude znovu jedním z favoritů tenisového challengeru Czech Open v Prostějově. Čtyřiadvacetiletý hráč obhajuje loňské prvenství, předtím slavil titul i v letech 2014 a 2015. Pokud triumf zopakuje, stane se samostatným rekordmanem turnaje. Tři trofeje z Prostějova jako on mají také Radek Štěpánek a Jan Hájek. Přímé přenosy z turnaje sledujte od úterý na ČT sport a webu ctsport.cz, vždy od 11:00.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

Tentokrát bude mít Veselý cestu k prvenství hodně obtížnou, neboť je až pátým nasazeným hráčem. Jedničkou je španělský antukář Guillermo García-López, následují Uruguayec Pablo Cuevas, který dostal od pořadatelů divokou kartu, další Španěl Roberto Carballes a Argentinec Guido Pella.

Turnajovou sedmičkou pak bude předloňský vítěz Michail Kukuškin z Kazachstánu. Vedle Veselého zasáhnou do turnaje s dotací 127 tisíc eur další čeští tenisté Adam Pavlásek, Zdeněk Kolář a na divokou kartu Václav Šafránek.

"Bohužel se v minulém týdnu omluvili dva hráči, kteří měli být nejvýše nasazeni, Američan Tennys Sandgren a Maďar Márton Fucsovics. I tak ale bude obsazení turnaje patřit k nejlepším v posledních letech," řekl Tomáš Cibulec, marketingový ředitel pořádajícího tenisového klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Do turnaje v Prostějově vstoupí i Veselý s Pavláskem

V závěrečný den turnaje v sobotu 9. června doplní program od 10:00 exhibiční zápas jako připomínka semifinále Australian Open z roku 2002 mezi Jiřím Novákem a Thomasem Johanssonem ze Švédska. O hodinu později začne finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články