Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Veselý a Jebavý útočili na druhý společný titul, ale padli s Haasem a Middelkoopem

Tenisté Roman Jebavý a Jiří Veselý podlehli na turnaji v Umagu ve finále čtyřhry Nizozemcům Robinu Haasemu a Matwému Middelkoopovi 4:6, 4:6 a druhý společný titul nezískali. V singlu se z titulu radoval Marco Cecchinato.

Tenisté Jiří Veselý (v modrém) a Roman Jebavý
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Marko Prpic/Pixsell

Oba čeští hráči usilovali o třetí deblový titul v kariéře. Loni v květnu spolu triumfovali v Istanbulu. Jebavý pak vyhrál ještě v září v Petrohradu, kde byl jeho partnerem na dvorci Middelkoop. Veselý má z roku 2014 vítězství z Moskvy s Františkem Čermákem.

V Umagu český pár vyřadil v semifinále nejvýše nasazenou dvojici Brita Dominica Inglota a Chorvata Franca Škugora. V boji o titul proti turnajovým dvojkám však neuspěl. Haase s Middelkoopem vyhráli letos již třetí turnaj.

Turnaj v singlu vyhrál Marco Cecchinato a získal druhý titul na okruhu ATP. Třetí nasazený hráč, překvapivý semifinalista letošního French Open, porazil ve finále Argentince Guida Pellu 6:2, 7:6.

Pětadvacetiletý Cecchinato získal premiérový titul na konci dubna v Budapešti. Z konce první stovky světového žebříčku se pak posunul až na současné 27. místo a na antuce v Chorvatsku zvládl i druhý finálový zápas, do nějž se na elitním okruhu probojoval. Naopak Pella i třetí finále prohrál.

Tenisový turnaj mužů v Umagu:

Dvouhra - finále: Cecchinato (3-It.) - Pella (Arg.) 6:2, 7:6 (7:4).

Čtyřhra - finále: Haase, Middelkoop (Niz.) - Jebavý, Veselý (ČR) 6:4. 6:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články