Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Veselého nepustila v Marrákeši do dalšího boje infekce z puchýře. Přesto jde v žebříčku před Berdycha

Bez boje postoupil do semifinále antukového turnaje v Marrákeši Pablo Andújar. Španělský tenista a obhájce titulu využil zranění Jiřího Veselého, který do souboje nenastoupil kvůli puchýři na noze a následné infekci.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Lebeda Pavel

"V zápase druhého kola jsem si udělal obrovský puchýř na palci u nohy a dostala se mi do toho infekce. Dělal jsem, co šlo, abych nastoupil, ale bohužel...," uvedl Veselý, jenž druhé kolo odehrál s ovázaným předloktím levé ruky.

Pětadvacetiletý Veselý, kterému se začátkem března narodila dcera Sofie, měl hrát čtvrtfinále na okruhu ATP téměř po roce. Naposledy se mezi osmičku nejlepších dostal loni v červnu v Antalyi, kde nakonec vypadl v semifinále.

Dva vyhrané zápasy v Marrákeši, kde mimo jiné v 1. kole vyřadil nasazenou dvojku Itala Fabia Fogniniho, zaručí daviscupovému reprezentantovi Veselému posun ze 101. místa žebříčku zpět do stovky a bude českou jedničkou. Bodově se dostane před Tomáše Berdycha, jemuž aktuálně patří 97. místo.

Tenisový turnaj mužů v Marrákeši:

Dvouhra - čtvrtfinále: Andújar (Šp.) - Veselý (ČR) bez boje, Simon (4-Fr.) - Daniel (Jap.) 6:4, 7:5, Paire (Fr.) - Munar (Šp.) 6:1, 6:3, Tsonga (Fr.) - Sonego (It.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články