Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Věřím, že se ještě víc nastartuju, řekla Muchová po prohraném finále

Kdyby Karolíně Muchové někdo před turnajem v pražské Stromovce řekl, že bude hrát finále, asi by mu ani nevěřila. Nakonec však do něj po výborných výkonech postoupila, a když v něm ve třech setech podlehla kvalifikantce Jil Teichmannové ze Švýcarska, byla chvíli zklamaná.

Karolína Muchová
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

V chladu a dešti bojovala do posledního míčku a po něm doufala, že její první finále na okruhu WTA nebylo zároveň posledním. "Věřím, že se ještě víc nastartuju a bude se mi dařit dál," řekla dvaadvacetiletá tenistka z Olomouce, která se v pondělí poprvé objeví v první stovce světového pořadí dvouhry WTA.

Ve Stromovce bojovala o titul se Švýcarkou, která ale trvale žije v Barceloně, kde je antuka, na níž se hrálo i v Praze, pro tenis jasnou volbou. Po prohře 6:7, 6:3, 4:6 za dvě a tři čtvrtě hodiny hry při proslovu před závěrečným ceremoniálem na kurtu byla hodně dojatá a musela si utírat slzy rukávem. "Mrzí mě to hodně. Snad už budu v pohodě," přiznala.

Finále se hrálo v náročných podmínkách – k osmi stupňům Celsia se postupně přidal déšť. "Moc mi to nepomohlo, bylo to lepší pro soupeřčin styl," konstatovala Muchová. Ve vlhku míče těžkly, což znamená, že se hůř dávají vítězné údery. "Balon nešel zabít, ona mi to liftovala španělským stylem a já se v důležitých momentech trošku vystřílela. Ale hrála dobře a přeju jí to," řekla Muchová.

Ve třetím setu byl zápas krátce přerušen, protože se rozpršelo víc. Muchová si v tu chvíli říkala, že chce duel dohrát. "V posledním setu jsem měla i tak spoustu šancí, ale nepodržela jsem si servis, tím jsem si to podle mě prohrála," prohlásila.

V Praze se dostala do hlavní soutěže zásluhou divoké karty a šanci využila. Poprvé si na okruhu WTA zahrála semifinále i finále. "Výsledkově to je nejlepší. Je to můj největší tenisový úspěch," uvedla fedcupová reprezentantka.

Cestou do finále si nejvíc považovala výhry z druhého kola nad Američankou Jennifer Bradyovou a byla spokojená, jak plnila pokyny slovenského kouče Emila Miškeho. "Odehrála jsem většinu zápasů dobře, tak jak jsme chtěli a plánovali," řekla. Ale ví, že k dokonalosti má ještě daleko. "Pořád tam jsou rezervy, na kterých se musí pracovat. Taky co jiného bychom dělali, kdyby tam žádné rezervy nebyly," podotkla.

Sezonu má rozjetou výborně. Včetně kvalifikací už vyhrála 19 zápasů a prohrála teprve pátý. "Úspěšnost mě těší. Snad to tak bude pokračovat. Jsem celkem spokojená," řekla dcera bývalého fotbalisty Josefa Muchy.

Doufá, že na své pražské výkony v dohledné době naváže. V plánu má turnaj v Norimberku a pak se objeví na grandslamovém Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články