Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Venus Williamsová způsobila na Floridě nehodu, při které zemřel člověk

Palm Beach Gardens (USA) - Americká tenistka Venus Williamsová zavinila na Floridě nehodu, při níž zemřel člověk. Informace o události z 9. června se objevily v amerických médiích ve čtvrtek, krátce před startem Wimbledonu, na němž se sedmatřicetiletá bývalá světová jednička představí. Williamsová obviněna nebyla, nehodu policie stále vyšetřuje.

Venus Williamsová
zdroj: Reuters/USA Today Sports

Americká tenistka podle dosavadních výsledků policejního vyšetřování zastavila v Palm Beach Gardens, kde bydlí, v křižovatce a narazilo do ní jiné vozidlo. Řídila ho žena, jejíž manžel utrpěl při srážce těžká poranění hlavy a o dva týdny později v nemocnici zemřel. Obětí je osmasedmdesátiletý muž. Pozůstalí podali na sedminásobnou grandslamovou šampionku žalobu.

Williamsová v době nehody nebyla pod vlivem alkoholu ani drog a ani netelefonovala. Její právník sdělil, že kvůli provozu byla nucena v křižovatce zastavit. Samotná tenistka vyvázla bez zranění.

"Byla to nešťastná nehoda a Venus vyjádřila nejhlubší soustrast rodině, která ztratila milovaného člena," uvedl v prohlášení právník americké hráčky, aktuálně jedenácté ve světovém žebříčku WTA.

Wimbledon začne v pondělí a právě starší z tenisových sester Williamsových ho v minulosti už pětkrát vyhrála. Naposledy na tamní trávě získala singlovou trofej v roce 2008. Loni se sestrou Serenou, jež je momentálně těhotná, ovládla wimbledonskou čtyřhru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články