Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Venus Williamsová poprvé od srpna vyhrála zápas ve dvouhře

Miami (USA) - Americká tenistka Venus Williamsová zaznamenala na turnaji v Miami první vítězství ve dvouhře od loňského srpna. Postup přes Japonku Kimiko Dateovou-Krummovou má být jedním z kroků k návratu na vrchol poté, co jí lékaři diagnostikovali Sjögrenův syndrom. V druhém kole ji čeká zápas s Petrou Kvitovou.

Venus Williamsová
zdroj: AP

Williamsová se odhlásila z loňského US Open před zápasem druhého kola poté, co jí bylo onemocnění zjištěno. Držitelka 21 grandslamových titulů kvůli nemoci změnila stravu a dosud nastupovala jen v exhibicích. Jediným soutěžním duelem byla fedcupová čtyřhra za již rozhodnutého stavu 4:0 proti Bělorusku.

"Jen to, že tu jsem, je pro mě obrovské vítězství. Když jsem přicházela, říkala jsem si, že nemám co ztratit," prohlásila po zápase, ve kterém Japonce dovolila získat jen tři hry v druhém setu.

"Cítím se tak, jak se cítí osoba s autoimunitní chorobou. Asi se nebudu cítit jako ostatní, ale pro mě je hlavní, že do toho dávám sto procent," řekla bývalá světová jednička a v současnosti 134. hráčka žebříčku WTA Williamsová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články