Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Venus Williamsová nebo Muguruzaová? Bitva o titul je zcela otevřená

Londýn - Obě ztratily v cestě do finále jediný set, což dokumentuje jejich vynikající aktuální formu. Americká veteránka Venus Williamsová bude útočit na šestý wimbledonský titul. Naposledy zvedla slavný talíř nad hlavu v roce 2008. Garbině Muguruzaová ze Španělska si zahrála londýnské finále předloni, kdy podlehla mladší ze sester Williamsových. Tentokrát je klidnější a touží vrátit po 23 letech španělskou vlajku na vrchol.      

Venus Williamsová
zdroj: REUTERS autor: Tony O\'Brien

Dvanáctkrát z posledních sedmnácti ročníků se v kolonce šampionky nejslavnějšího tenisového turnaje na světě objevilo příjmení Williamsová. Ve finále toho letošního může další vavřín do rodinné sbírky přidat Venus.

"Když se podíváte, poslední dobou se příjmení Williamsová objevuje mezi vítězkami hodně často. Chtěla bych tam být také a vrátit tam Španělsko," řekla Muguruzaová, která může navázat na úspěch Conchity Martínezové z roku 1994.

Právě Martínezová je ve Wimbledonu po boku Muguruzaové. "V tréninku se nic nezměnilo, ale pomáhá mi zbavovat se stresu a dodává mi sebevědomí," pokračovala Muguruzaová. V Londýně s ní totiž není její kouč Sam Sumyk, protože očekává narození dítěte.

Předloni byl pro talentovanou Španělku postup překvapivý, první grandslamové finále ji zaskočilo. O rok později už vyhrála French Open a nyní je soustředěná. "Jsem klidnější a kontroluji své emoce," dodala.

Garbině Muguruzaová
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Venus Williamsová je v 37 letech nad věcí už dávno. Sedminásobná grandslamová vítězka je nejstarší finalistkou Wimbledonu po Martině Navrátilové, které bylo v roce 1994 jen o několik měsíců víc.

Mladší sestra Serena je těhotná. Turnaj nicméně bedlivě sleduje a věří, že Venus na cenný vavřín dosáhne. "A doufám, že i ona tomu věří. Pracovali jsme mnoho let pro tyto momenty. Jsem nadšená a na Venus pyšná. Ona je skvělá," prohlásila Serena.

Od premiéry Venus v All England Clubu uběhly už dvě dekády. "V různých fázích svého života jsem hrála dobrý tenis a je nádherné, že mám další šanci i teď. Mám za sebou kupu zkušeností, které můžete a nemusíte umět využít, a já si myslím, že pracují pro mě," uvedla.

Na okruhu WTA se obě finalistky střetly čtyřikrát a Venus Williamsová vede ve vzájemné bilanci 3:1. Letos spolu hrály jednou. Na římské antuce vyhrála po tuhém boji Muguruzaová a vyrovnaný zápas lze očekávat i tentokrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články