Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Venus Williamsová má po dvou letech titul: Cornetovou deklasovala

Dubaj - Dva roky čekala na titul na okruhu WTA, dočkala se až v Dubaji. Venus Williamsová porazila ve finále francouzskou hráčku Alizé Cornetovou, která v semifinále zastavila Serenu Williamsovou, a zamezila tak sesterskému vyvrcholení turnaje, hladce 6:3 a 6:0 a připsala si svou v pořadí 45. trofej.

Venus Williamsová v Dubaji vyhrála
zdroj: AP Photo autor: Kamran Jebreili

Bývalá světová jednička, kterou od roku 2011 pronásledovaly zdravotní problémy, porazila Cornetovou i ve čtvrtém vzájemném utkání a ani tentokrát neztratila ani set. Dokonale tak pomstila svou mladší sestru Serenu, kterou Francouzka překvapivě vyřadila v semifinále.

"Rozdíl mezi Serenou a mnou byl jen v tom, že jsem trefila víc míčků do kurtu," prohlásila s úsměvem bývalá světová jednička. Letos mohla startovat díky divoké kartě, kterou naplno využila. "Prožila jsem dobrý týden. Všechno do sebe zapadalo," řekla Williamsová. V žebříčku WTA se posune ze 44. na 29. místo.

Cornetová se soupeřkou držela krok, ve výměnách se jí vyrovnala, ale v rozhodujících chvílích měla vždy navrch Williamsová. Druhý set, v němž dostala kanára, trval 48 minut, o čtyři víc než úvodní sada. "Řekla bych, že 6:3, 6:0 je trochu tvrdé na zápas, který trval přes hodinu a půl, takže mám pocit, že to byl docela boj. Ona byla lepší, hrála agresivněji," konstatovala Cornetová.

Turnaj v Dubaji:

Dvouhra - finále: V. Williamsová (USA) - Cornetová (Fr.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - finále: Kudrjavcevová, Rodionovová (Rus./Austr.) - Kopsová-Jonesová, Spearsová (USA) 6:2, 5:7, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články