Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Venus Williamsová má další titul, Muguruzaová proti ní skrečovala

Wu-chan (Čína) - Venus Williamsová vyhrála turnaj ve Wu-chanu a získala svůj již 47. titul v kariéře. Pětatřicetiletá Američanka ve finále porazila Španělku Garbiňe Muguruzaovou, jež zápas za stavu 3:6, 0:3 kvůli zranění vzdala.

Williamsová svým nejcennějším triumfem od roku 2010 zakončila skvělý týden. Dosáhla během něj na 700. vítězství v kariéře a v semifinále vyhrála drama s Italkou Robertou Vinciovou, přemožitelkou své mladší sestry Sereny ze semifinále US Open, které utekla z mečbolu.

Finále bylo její jasnou záležitostí. Pátou nasazenou Španělku podle všeho limitovalo zranění z vítězného semifinále proti Angelique Kerberové, jež ji nakonec donutilo finále předčasně vzdát. "Vím, že jsi včera měla těžký zápas. Není to lehké, když nemůžeš podat svůj nejlepší výkon. Pokud by ses cítila dobře, pravděpodobně bych proti tobě neměla šanci," vysekla Williamsová při slavnostním vyhlášení poklonu soupeřce.

Wimbledonská finalistka Muguruzaová sice nedosáhla na první letošní titul, s prázdnýma rukama však z Wu-chanu neodjede. Ve světovém žebříčku by si měla polepšit z osmého místa na páté, což je její nové maximum. Výrazně také zvýšila své šance na účast na Turnaji mistryň.

Bez naděje na Singapur není po triumfu ani Williamsová, jež letos vyhrála druhý titul a teoreticky by tak mohla na finále WTA Tour nahradit Serenu, která předčasně ukončila sezonu. Z třiadvacátého místa žebříčku letošní sezony by se starší ze sester měla nyní posunout do nejlepší osmičky.

Tenisový turnaj žen v čínském Wu-chanu (tvrdý povrch, dotace 2,513.000 dolarů):

Dvouhra - finále: V. Williamsová (USA) - Muguruzaová (5-Šp.) 6:3, 3:0 skreč.

Čtyřhra - finále: Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Beguová, Niculescuová (Rum.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články