Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Venus Williamsová chce po nemoci zpět na vrchol

Dauhá - Bývalá světová jednička Venus Williamsová po nemoci imunitního systému kompletně změnila jídelníček a chce se vrátit zpátky na tenisové výsluní. Jednatřicetiletá vítězka sedmi grandslamů trpěla Sjögrenovým syndromem, ale už se cítí fajn a těší se na novou sezonu.  "Plánuju nabitý turnajový program, tvrdá příprava a práce mi nejsou cizí," prohlásila Američanka.

Venus Williamsová
zdroj: ISIFA/EPA

Kvůli tomu starší ze sester Williamsových upravila kompletně stravu. "Skládá se hlavně ze zeleniny. Musela jsem jídlo úplně pozměnit, protože jsem doteď patřila k těm, co nejdříve sní steak a až pak salát," řekla tenistka, která se propadla v žebříčku až na 103. místo.

Příští rok chce patřit znovu do špičky a být tak vážnou soupeřkou i aktuální světové dvojky Petry Kvitové. "Tenis miluju, raketa se cítí dobře v mojí ruce. Chci znovu dobývat vedoucí pozice ve dvouhře i čtyřhře," prohlásila Williamsová.

Turnajový titul naposledy získala loni v únoru v Acapulku, z grandslamů ve Wimbledonu 2008. Pak už zářila jen její sestra Serena, kterou však letos rovněž trápily zdravotní problémy. Nejdříve s pořezanou nohou, pak s plicní embolií.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články