Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velmi slibný začátek, nakonec prohra. Strýcová v Aucklandu dohrála

Barbora Strýcová skončila na turnaji v Aucklandu ve čtvrtfinále. Česká hráčka podlehla Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 6:0, 2:6, 2:6. Na čtvrtfinálové zápasy čekaly tenistky na Novém Zélandu tři dny, na dvorec je nepustil vytrvalý déšť. Na turnaji v Brisbane triumfovala Elina Svitolinová, která porazila Aliaksandru Sasnovičovou 6:2, 6:1.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP autor: Shizuo Kambayashi

Strýcová získala úvodní sadu zcela hladce za 22 minut, pak se ale na servisu zhoršila a jednatřicetiletá soupeřka zápas otočila. Ve vzájemné bilanci tak Sie Šu-wej vyrovnala na 3:3.

Tenistky v Aucklandu následně odehrály i semifinále, v němž Sie Šu-wej hladce podlehla turnajové dvojce Julii Görgesové z Německa. Ta se v neděli utká o titul s nejvýše nasazenou Dánkou Caroline Wozniackou.

Je nám líto, video expirovalo.
Wozniacká si zahraje v Auclandu o titul s Görgesovou

Svitolinová slavila v Brisbane

Třiadvacetiletá Svitolinová v pátečním semifinále vyřadila obhájkyni titulu Karolínu Plíškovou a v celém turnaji ztratila jen jeden set. Neohrozila ji ani 88. hráčka žebříčku Sasnovičová, která na okruhu hrála druhé finále, ale stejně jako před třemi lety v Soulu neuspěla.

Svitolinová měla od začátku převahu a rychle vedla 3:0. Od stavu 4:2 pak získala sedm gamů za sebou. Pomohla jí i řada nevynucených chyb běloruské protivnice, která si v listopadu zahrála finále Fed Cupu.

O titul z mužské dvouhry se v neděli utkají domácí Nick Kyrgios a Američan Ryan Harrison. Kyrgios v semifinále vyřadil bulharského obhájce titulu Grigora Dimitrova a Harrison zastavil osmnáctiletého Australana Alexe De Minaura, kterého přitom dělily od dalšího postupu jen dva míče.

Tenisový turnaj žen v Aucklandu:

Dvouhra - čtvrtfinále: Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Strýcová (3-ČR) 0:6, 6:2, 6:2, Wozniacká (1-Dán.) - Keninová (USA) 4:6, 6:2, 6:4, Görgesová (2-Něm.) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 6:4, Vickeryová (USA) - A. Radwaňská (4-Pol.) 6:2, 6:2.

Semifinále: Wozniacká - Vickeryová 6:4, 6:4, Görgesová - Sie Šu-wej 6:1, 6:4. 

Tenisový turnaj mužů a žen v Brisbane:

Muži: Dvouhra - semifinále: Kyrgios (3-Austr.) - Dimitrov (1-Bulh.) 3:6, 6:1, 6:4, R. Harrison (USA) - De Minaur (Austr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.

Ženy: Dvouhra - finále: Svitolinová (3-Ukr.) - Sasnovičová (Běl.) 6:2, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články