Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velké tenisové poprvé. Hned tři Češky budou v top 10 žebříčku WTA

Praha/Stanford (USA) – Český tenis bude mít poprvé v historii tři zástupkyně v Top 10 dvouhry na okruhu WTA. Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou doplní v novém vydání světového žebříčku premiérově Karolína Plíšková. Česko tak bude vůbec nejlepší zemí, co se této statistiky týče, jelikož nikdo jiný tři zástupkyně v nejlepší desítce nemá.

Karolína Plíšková
zdroj: AP autor: Francois Mori

"Karolína Plíšková se příští týden posune do světové desítky. Poprvé v ní budou najednou tři hráčky reprezentující Českou republiku," uvedl mluvčí WTA Tour Jeff Watson.

Tři hráčky reprezentující Česko budou v desítce dvouhry WTA poprvé, ale tři české rodačky už mezi elitou figurovaly. V 80. letech byly v desítce najednou Martina Navrátilová, ta už ale po emigraci jakožto Američanka, Hana Mandlíková a Helena Suková.

V desítce světového žebříčku se svěřenkyně Jiřího Vaňka Plíšková stane osmou Češkou. Vedle Navrátilové, Mandlíkové, Sukové, Kvitové a Šafářové to v minulosti dokázaly rovněž Jana Novotná a Nicole Vaidišová.

Aktuální světové jedenáctce Plíškové pomůže do desítky zhoršení Agnieszky Radwaňské. Polce vypadnou body za loňské vítězství na turnaji v Montrealu a ze současného sedmého místa klesne mimo světovou desítku.

Plíšková je nyní na turnaji ve Stanfordu, kde plní roli čtvrté nasazené hráčky. V případě titulu by se mohla posunout až na sedmé místo před Šafářovou. Záleží ale třeba také na výkonech Španělky Carly Suárezové, která rovněž hraje ve Stanfordu.

Třiadvacetiletá Plíšková letos vyhrála turnaj WTA v Praze, do finále se dostala v Sydney, Dubaji a Birminghamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články