Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Velká překvapení. Nadal a Halepová se s Austrálií loučí už po prvním kole

Melbourne - Hned v úvodním kole Australian Open se s turnajem loučí Rafael Nadal a Simona Halepová. Pátý nasazený Nadal vypadl po porážce s Fernandem Verdascem 6:7, 6:4, 6:3, 6:7, 2:6, druhá nasazená Halepová zase překvapivě podlehla Číňance Čang Šuaj 4:6, 3:6.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

Vítězi 14 grandslamů Nadalovi se teprve podruhé v kariéře stalo, že na turnaji "velké čtyřky" nevyhrál ani jeden zápas. Verdasco zahrál 90 vítězných míčů včetně 20 es, nezastavilo ho ani 91 nevynucených chyb. V rozhodujícím setu vyhrál od stavu 0:2 následujících šest her.

"Najednou jsem začal trefovat vítězné míče, ani nevím jak. Jen jsem zavřel oči a všechno mi tam spadlo," řekl po utkání šťastný Verdasco, jemuž se povedla odveta za více než pětihodinové semifinále z roku 2009. "V rozhodujícím setu hrál skvěle, naopak mně se po celý zápas nedařilo hrát dostatečně agresivně z forhendu," neskrýval zklamání Nadal. "Je to těžké, protože tento rok jsem se cítil skvěle a měl jsem i dostatečně natrénováno," dodal.

Halepová, jež kvůli obnovené bolesti achilovky odložila start do sezony až na Melbourne, překvapivě podlehla Číňance Čang Šuaj 4:6, 3:6. Vítězce patří ve světovém žebříčku až 133. místo a na grandslamu si připsala první výhru po 14 porážkách v řadě.

Dohrála i Venus Williamsová

Nečekaně rychle v Melbourne skončila také osmá nasazená Venus Williamsová. Američanka po výkonu plném chyb podlehla Britce Johanně Kontaové 4:6 a 2:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články