Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ve Wimbledonu se objevila chřipka. Prasečí však není

Londýn/Bratislava - Tenisový Wimbledon vystrašil zřejmě planý poplach nákazy prasečí chřipky. U čtyř sběračů míčků se objevily příznaky, podle mluvčího londýnského turnaje však šlo o běžnou chřipku. Televize Joj dokonce uvedla, že pozitivní testy na nebezpečnou nemoc měli slovenští tenisté Filip Polášek a Michal Mertiňák a jsou v karanténě, což se rovněž nepotvrdilo.

"Nikdo tady prasečí chřipku nemá," citovala dnes agentura AP mluvčího Henryho O'Gradyho. "Pár lidí má příznaky chřipky, a proto jsme je nechali doma. Nebyli testování na prasečí chřipku a ani nebudou," dodal.

Zprávy o možném rozšíření prasečí chřipky v All England Clubu vyvrátil i Mertiňák. "V sobotu jsme měli oba zvýšenou teplotu, s Filipem ale v karanténě nejsme. Jsme v hotelu na pokoji," prohlásil tenista, který v sobotu kvůli zvýšené teplotě nenastoupil k utkání druhého kola smíšené čtyřhry, v níž hrál s Italkou Marou Santangelovou. Horečku měl i Polášek, který s ním v hotelu bydlí ve stejném pokoji.

Už krátce po zveřejnění zpráv o možné nákaze předseda pořádajícího All England Clubu Ian Ritchie uvedl, že turnaj bude pokračovat podle plánu. "Lidem spojeným s turnajem - hráčům, novinářům, personálu nebo divákům -  nehrozí zvýšené riziko. Proto pokračujeme v turnaji za normálních okolností," uvádí se v Ritchieho prohlášení. Británie patří k zemím s největším výskytem prasečí chřipky v Evropě. Je zde registrováno přes 4000 případů a dva lidé na ni již zemřeli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články