Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Ve finále v Miami se Djokovič utká s Britem Murrayem

Miami (USA) - V nedělním finále tenisového turnaje série Masters v Miami bude soupeřem Novaka Djokoviče Andy Murray. Čtvrtý nasazený Brit porazil ve druhém semifinále Juana Martína del Potra z Argentiny 6:1, 5:7 a 6:2. Od loňského července má jednadvacetiletý Skot úctyhodnou bilanci 56 vítězství a sedmi porážek, letos prohrál jen dvakrát. V Miami ho nezastavil ani argentinský přemožitel světové jedničky Rafaela Nadala. "Bude to velký zápas. Dneska se mi dařilo, ve finále chci hrát stejně dobře," poznamenal Murray.

I když Murray v prvních čtyřech vzájemných zápasech s Djokovičem neuspěl, poslední dva duely loni vyhrál. "Andy se v posledním roce drasticky zlepšil," konstatoval uznale srbský tenista, který v úvodním semifinále vyřadil Rogera Federera.

Někdejší švýcarský suverén tak čeká na titul už půl roku. Nyní doufá v obrat na evropských turnajích na antuce, která přitom rozhodně není jeho oblíbeným povrchem. "Díky bohu, že sezona na tvrdých kurtech skončila," ulevil si Federer po porážce v pátečním utkání, v němž jeho frustraci odnesla i zdemolovaná raketa.

V Miami postoupila spolu s Američankou Lisou Raymondovou do finále čtyřhry i Květa Peschkeová. O titul se utkají s rusko-francouzskou dvojicí Světlana Kuzněcovová, Amélie Mauresmová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články