Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ve Fed Cupu s Itálií nastoupí do dvouher Šafářová a Hradecká

Řím - České tenistky vstoupí do úvodních dvouher semifinále Fed Cupu proti obhájkyním titulu Italkám s Lucií Šafářovou a Lucií Hradeckou, která dostala v nominaci přednost před Petrou Kvitovou. Na antuku na římském stadionu Foro Italico v sobotu jako první nastoupí týmová dvojka Hradecká proti světové patnáctce Flavii Pennettaové. Šafářová se poté představí v souboji s Francescou Schiavoneovou, které v žebříčku WTA patří 17. pozice. Rozhodl o tom dnešní los. Přímé přenosy z Fed Cupu nabídne o víkendu program ČT4 i zpravodajský web ČT24.

Čtyřiadvacetiletá Hradecká dostala před Kvitovou přednost po povedeném vystoupení při debutu v týmové soutěži proti Německu, kde výhrou nad Andreou Petkovicovou pomohla k postupu. Naopak Kvitová z osmi zápasů ve dvouhrách třikrát prohrála. Navíc z posledních čtyř utkání na světovém okruhu odešla třikrát jako poražená, v březnu v Indian Wells nestačila právě na Italku Pennettaovou. 

Do závěrečné čtyřhry kapitán Petr Pála nominoval Květu Peschkeovou a Kvitovou. Tu však s největší pravděpodobností ale nahradí právě Hradecká, která ve dvojici s Peschkeovou vyhrála čtyřhru v předchozím souboji s Německem. Domácí tým spoléhá na osvědčené duo Sara Erraniová a Roberta Vinciová; ta ještě fedcupovou čtyřhru nikdy v kariéře neprohrála.

Italky mají skvělou formu. Češky budou bojovat

Favoritkami utkání jsou Italky, které obhajují titul a začátek antukové sezony je zastihl ve skvělé formě, ale tenis je nevyzpytatelný. "Věřím, že nejsme úplně bez šance," řekl v týdnu Pála. "Popereme se o postup," řekla Šafářová. Tenistky by v boji o finále měl z hlediště podpořit i nejlepší český hráč Tomáš Berdych. Přítele Šafářové a čtrnáctého hráče světa totiž čeká od pondělí na zdejší antuce turnaj série Masters.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Petra Kubáska

Přesto Italky uznávají sílu svých soupeřek. "Šafářová je velká hráčka, stále je velmi mladá a má velký talent. Důležité bude, abych se soustředila na svoji hru. Bude to těžký zápas a doufám, že jí oplatím porážku z našeho posledního souboje v Paříži," prohlásila Schiavoneová.

Češky sice mají s Itálií vyrovnanou bilanci 3:3, ale poslední tři vzájemné zápasy prohrály. Naposledy Češky zvítězily v roce 1993 a byla u toho i Jana Novotná, která přijede tým do Říma podpořit.

Soupeř Italek nebo Češek pro listopadové finále Fed Cupu vzejde z duelu Američanek s Ruskami. Mírnými favoritkami jsou hostující Rusky, jelikož mají ve svém středu šestou hráčku světa Jelenu Dementěvovou. Američanky opět neposílila ani jedna ze sester Williamsových, a tak je jejich jedničkou Melanie Oudinová.

Melanie Oudinová
zdroj: ČTK/AP autor: Kathy Willens
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články