Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vaněk před Singapurem: Když si Petra najde svou bublinu, tak o ni nemám strach

Ve velmi dobré fazóně odcestuje podle trenéra Jiřího Vaňka tenistka Petra Kvitová na prestižní Turnaj mistryň do Singapuru. Po nevydařených asijských turnajích se dvojnásobná vítězka Wimbledonu zlepšila a následnou přípravu absolvovala s novou jiskrou. "Řekl bych, že je jako vyměněná," prohlásil Vaněk.

Jiří Vaněk a Petra Kvitová na tréninku
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Kvitová měla parádní první polovinu roku, během které získala pět titulů. "Sezona je dlouhá a nástup do ní byl raketový. První půlrok byl strašně hektický," ohlédl se Vaněk.

Ve druhé části už se rodačce z Bílovce tolik nedařilo a mohl za to i neúspěch ve Wimbledonu, kde vypadla hned v 1. kole. "Po tom nezdaru byl vidět psychický útlum," doplnil Vaněk.

Dobře zahrála ještě v Cincinnati, kde porazila Serenu Williamsovou, ale na US Open skončila ve 3. kole. Po následné nemoci pak nehrála dobře ani v Číně. "Proto jsme si po Pekingu sedli a zkusil jsem ji namotivovat, aby sezona neskončila tak, že jde dolů. Říkal jsem: 'Musíš si uvědomit, jestli vezmeš Singapur výletně. Je to odměna za celou sezonu, ale zároveň by to byla škoda. Ještě to zmáčkni a dej tam maximum'," burcoval kouč.

Osmadvacetiletá tenistka slova trenéra vyslyšela a v přípravě na Turnaj mistryň v sobě našla novou jiskru. "Řekl bych, že je jako vyměněná," konstatoval Vaněk. Před odletem do Singapuru tak mohl s nadějí říci: "Připravená je výborně. Jede v plné formě."

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová se v Praze chystá na závěr sezony

V letošní sezoně má Kvitová vynikající bilanci s hráčkami TOP 10. Z osmi zápasů sedmkrát vyhrála. "Je to pro ni vždy výzva. Už přece jen není vyjukaný zajíc, kterému je jednadvacet. Myslím si, že ji to motivuje, že není kam ustoupit, že musí hrát svou nejlepší partii, aby uspěla. Tohle jí svědčí," upozornil Vaněk.

Soupeřky ani pomalejší povrch, jenž v uplynulých dvou ročnících nahrával spíše tenistkám s obranářským stylem, zkušený stratég neřeší. "Péťa má tak kvalitní hru, že když si najde svou bublinu a vizi utkání, tak o ni nemám strach," podotkl.

Na Turnaji mistryň byl poprvé předloni v roli trenéra Karolíny Plíškové. Nyní zažije atmosféru vrcholu sezony podruhé, tentokrát po boku Kvitové. "Co víc si člověk může přát. Je to závěrečné měření sil osmi vyvolených a podle toho se o hráčky starají," zakončil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články