Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Valašské Meziříčí napjatě fandilo Berdychovi

Valašské Meziříčí – Na jednom místě v Česku dnes odpoledne wimbledonské finále mezi Tomášem Berdychem a Rafaelem Nadalem sledovali ještě o něco napjatěji než jinde. V tenisovém klubu ve Valašském Meziříčí, kde místní rodák Tomáš Berdych v dětství s tenisem začínal, se sešla řada jeho fanoušků i lidé, kteří s wimbledonským finalistou v tenisových začátcích pracovali.

Radost i nespokojenost při každém úspěšném nebo naopak neúspěšném úderu Tomáše Berdycha se dala číst z tváří jeho fanoušků, kteří se sešli ve valašskomeziříčské tenisové klubovně. Právě na kurtech místního klubu začala v roce 1992 cesta českého tenisty, který 23 let po posledním svém krajanovi vstoupil do finálového zápasu na wimbledonský centrální dvorec.

První krůčky naší tenisové jedničky tehdy sledoval i trenér mládeže Dušan Křesala. "Jako žák byl hodně pracovitý. Ne, že by vynikal talentem, ale tím, že na sobě sám pracoval – nemusel se k ničemu nutit," řekl Křesala.

V Berdychův úspěch měli meziříčtí rodáci naprostou důvěru. Od světové jedničky Nadala čekali, "že půjde domů s brekem". Ačkoli Tomáš Berdych nakonec nevyhrál a Nadal prodloužil svoji neporazitelnost na čtrnáctý zápas v řadě, byli ve Valašském Meziříčí spokojeni. Účast ve finále je úspěch nejen pro tenistu, ale i pro jeho klub.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Mojmíra Žáčka

Hlavní zprávy

Nejčtenější články