Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vaidišová: Žebříčkové cíle si nekladu

Praha - Zatím úspěšně si na pražském turnaji vede Nicole Vaidišová, která zde přešla přes první kolo. Jak však sama tenistka říká, bodové či žebříčkové cíle si nedává. Hrát plánuje tak dlouho, dokud bude mít z tenisu radost.

Nicole Vaidišová
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

"Jenom to, že hraju a jsem zdravá, vyhrávám či prohrávám, tak z toho mám radost," řekla Vaidišová po výhře v 1. kole na turnaji kategorie ITF. Z tenisového kolotoče zmizela v březnu 2010 po sérii neúspěchů. Neskončila ale s tenisem, jak se zdálo. Podstoupila dvě operace pravého ramena a rehabilitace se protáhla. "Byly tam momenty, kdy to nevypadalo dobře a nemyslela jsem si, že budu ještě hrát," řekla Vaidišová.

"Nejtěžší to je samozřejmě zvládnout v hlavě. Čtyři roky jsem nepřemýšlela tenisově a vrátit se do koloběhu je náročné. Potřebuju odehrát co nejvíc zápasů, turnajů. Zatím mám odehráno moc málo a teprve čas ukáže, jak to půjde," řekla. Nestanovila si, jak rychle chce stoupat žebříčkem. "Vždycky tam byly a budou výhry, ale jsem ráda, že v téhle pozici můžu být, že hraju," řekla nyní 260. hráčka WTA. "Opravdu si nekladu cíle, ať žebříčkově nebo bodově. Myslím, že to je zbytečné. Začínala jsem od nuly, až po nějaké době se bude dát něco hodnotit," dodala.

Sport
zdroj: ČT4

Na fyzičce pracovala s kondičním trenérem Ivanem Machytkou, který v minulosti spolupracoval například s Petrem Kordou. "Dal mě za rok a půl od nuly dohromady," poděkovala. Dvakrát operované rameno ji ale v zápasech občas omezuje. "To nezapřu a lepší to nebude, ale o to víc s tím musím pracovat," řekla.

Fanoušci i soupeřky jsou zvědaví, jak Vaidišová teď hraje. A porovnávají, jestli je stejně dobrá jako dříve. "Jsem jiná," odpovídá jim tenistka. "Když mi bylo šestnáct, hrála jsem a nemusela o tom přemýšlet, šlo to samo. Byla to super část mého života, ale člověk se vyvíjí a jde dopředu. Teď jsem zkušenější," doplnila.

Je nám líto, video expirovalo.
Vaidišová: Začala jsem od nuly a jdu správným směrem

Výhry si na kurtu nyní dokáže vychutnat více než předtím. "Asi jo. Dřív to člověk bral automaticky, hrálo se, vyhrávalo se a na nic jiného jsem nebyla zvyklá. Dneska, i po tom, co mám za sebou, z toho mám prostě větší radost," přikývla.

Tenis je podle Vaidišové v současnosti silovější a rychlejší. "Jde dopředu jako všechny sporty a to je dobře," uvedla. Na okruhu je rovněž hodně nových hráček, které nezná, ale ty, s kterými hrávala, se k ní hlásily. "Bylo to fajn. Přišly a říkaly, že mě rády vidí a co je nového," potěšilo Vaidišovou. Neví, jak dlouho bude trvat její obnovená kariéra. "Budu se řídit svým pocitem," řekla. Ze hry chce mít především radost. "V momentu, kdy uvidím, že to nikam nevede, tak skončím nebo se něco změní. Ale teď je brzo dělat rozhodnutí," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články