Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vaidišová vstup do pražského turnaje zvládla. Dál jde i Pavlásek s Allertovou

Praha – Comeback Nicole Vadišové na české kurty po návratu na tenisové dvorce skončil vítězstvím. Bývalá světová sedmička v 1. kole turnaje ITF v Praze na Štvanici porazila Elicu Kostovovou z Bulharska dvakrát 6:4. Dařilo se i turnajové jedničce Denise Allertové, jež si poradila s Řekyní Marii Sakkariové 6:2 a 6:3. V mužské části je již ve čtvrtfinále Adam Pavlásek po tirumfu nad Hansem Podlipnikem 7:6 a 6:2.

Nicole Vaidišová
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Semifinalistka grandslamových turnajů Roland Garros a Australian Open a nyní 260. hráčka žebříčku WTA Vaidišová strávila v horku na kurtu hodinu a půl. Po proměněném mečbolu si vysloužila potlesk asi tří stovek fanoušků v ochozech.

"Na začátku to bylo těžké. Byla jsem opravdu hrozně nervózní, protože jsem se doma chtěla předvést, hrát dobře a splnit očekávání. Přeci jen jsem Pražačka, jsem odsud, takže jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Vaidišová po utkání.

Do zápasu sice Vaidišová vstoupila dvojchybou, ale jinak patřil servis, a to hlavně první, k jejím největším zbraním. Tou druhou byl forhend, z kterého 205. soupeřku světa tlačila a hrála vítězné míče. Z bekhendu naopak více kazila.

Ve druhém setu prohrávala Vaidišová už 2:4, ale zbylé čtyři hry získala pro sebe. "Jede jak motorová pila," zaznělo v hledišti. Šestadvacetiletá Vaidišová se s přibývajícím časem uvolnila a ukázala emoce, bouchla si raketou o zem, ale především se smála. Po závěrečném potlesku ukázala divákům zvednutý palec. "Jsem za podporu vděčná, bylo to moc hezký a strašně mi to pomohlo," řekla tenistka.

Ve 2. kole se Vaidišová střetne se Španělkou Laurou Pousovou, která vyřadila nasazenou trojku Kláru Koukalovou. Z Češek uspěly také nejvýše nasazená Denisa Allertová nebo světová juniorská jednička Markéta Vondroušová.

České turnajové jedničky jdou dál. Uspěl jak Pavlásek, tak Allertová

Do čtvrtfinále mužského challengeru prošel Adam Pavlásek, který v 2. kole porazil Hanse Podlipnika 7:6 a 6:2. Oproti prvnímu zápasu v Praze, kdy na kurtu strávil pouze 50 minut, se proti chilskému hráči více zapotil.

Klíčovým pro vývoj duelu se stal tie-break prvního setu, který zvládl český hráč v poměru 9:7. Ve druhé sadě sebral Pavlásek soupeři dvakrát podání a za rovných 100 minut postoupil do čtvrtfinále. "Zápas byl těžký. Oba jsme hráli solidně. Bylo štěstí, že jsem první set dotáhl do vítězného konce v tie-beaku, kde jsem odvrátil setbol. Nebylo to lehké, ale jsem rád, že jdu dál," řekl 152. hráč žebříčku ATP.

Denisa Allertová, 85. hračka světového žebříčku, je na Štvanici turnajovou jedničkou a roli favoritky potvrdila i proti Řekyni Marii Sakkariové, kterou porazila 6:2 a 6:3. "Je to těžké hrát doma, protože je člověk pod větším tlakem. Jsem ale ráda, že jsem uspěla a že mě podpořila rodina i kamarádi," prozradila Allertová. Dál se dostala také světová juniorská jednička Markéta Vondroušová.

Tenisový turnaj Advantage Cars Prague Open by Zenova v Praze na Štvanici (antuka):

ATP Challenger mužů (dotace 42.500 eur): Dvouhra - 2. kolo: Pavlásek (ČR) - Podlipnik-Castillo (Chile) 7:6 (9:7), 6:2, Darcis (4-Belg.) - Šátral (ČR) 6:3, 6:3.

ITF žen (dotace 75.000 dolarů): Dvouhra - 1. kolo: Allertová (1-ČR) - Sakkariová (Řec.) 6:2, 6:3, Muchová (ČR) - Hogenkampová (4-Niz.) 7:5, skreč, Vondroušová - Voráčová (obě ČR) 6:2, 7:6 (7:5), Pousová (Šp.) - Koukalová (ČR) 6:2, 6:2, Kučová (SR) - Krejčíková (ČR) 6:3, 6:0, Cirsteaová (Rum.) - Martincová (ČR) 6:1, 6:1, Vaidišová (ČR) - Kostovová (Bul.) 6:4, 6:4, Cetkovská (ČR) - Sevastovová (8-Lot.) 7:5, skreč, Komardinová (Rus.) - Borecká (ČR) 6:3, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články