Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vaidišová údajně končí s tenisem

Praha - Tenistka Nicole Vaidišová podle zahraničních internetových serverů ukončila kariéru. Bývalá sedmá hráčka světa měla dostat divokou kartu do turnaje v Miami, ale možnosti startu na akci koncem března se údajně vzdala. "Bývalá sedmá hráčka světa a dvojnásobná grandslamová semifinalistka ukončila ve dvaceti letech kariéru," oznámil server tennisreporters.net s odkazem na nespecifikovaný zdroj.

Informaci zopakoval na webu tennis.com reportér Matthew Cronin. "Je údajně unavená z porážek a nemá chuť se vracet," stojí na tennis.com.

Podle tennisreporters.net dostala Vaidišová divokou kartu do Miami, ale pořadatele informovala, že ji nevyužije a letos už hrát nebude. Na začátku sezony se přitom psalo, že Vaidišová se snaží dostat do formy za pomoci zkušeného nizozemského kouče Erika van Harpena, který v minulosti vedl třeba Arantxu Sanchezovou-Vicariovou nebo Marii Kirilenkovou.

"Byla obrovským talentem," uvedla na webu tennisreporters.net belgická tenistka Kim Clijstersová, která se po narození dcery Jady úspěšně vrátila na kurty po dvouleté pauze. "Myslím, že cítila obrovský tlak, za nějž mohli lidé kolem ní. Proto na kurtu nikdy nebyla uvolněná," míní Clijstersová, která s českou hráčkou občas trénovala.

Vaidišová letos vyhrála jediný zápas

Češka ale letos třikrát vypadla na turnaji ITF hned v prvním kole. Jedinou výhru Vaidišová zaznamenala v prvním kole turnaje WTA v Memphisu, kde hrála na divokou kartu, ale ve druhém kole skončila.

Vaidišová hrála semifinále French Open 2006 a Australian Open 2007, vyhrála šest turnajů WTA ve dvouhře. Po rozchodu s trenérem a nevlastním otcem Alešem Kodatem se ve světovém žebříčku propadla až na současné 176. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články