Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vaidišová na Prague Open vypadla hned v prvním kole

Praha - Tenistka Nicole Vaidišová se rozloučila s tenisovým turnajem ECM Prague Open v prvním kole. Bývalá světová sedmička prohrála s Ruskou Allou Kudrjavcevovou 5:7, 2:6. Do druhého kola se v Praze dostaly čtyři české tenistky. Po Barboře Záhlavové-Strýcové, která postoupila už v pondělí, dnes na Štvanici uspěly Lucie Hradecká, Iveta Benešová a Petra Kvitová. Stejně jako Vaidišová vypadly ještě Klára Zakopalová a Karolína Plíšková.

Vaidišová, nyní až 141. na žebříčku dvouhry, hrála v Praze na oficiální akci po čtyřech letech, naposledy se na Štvanici objevila ve Fed Cupu proti Japonsku 2005. Někdejší semifinalistka Roland Garros a Australian Open vedla nad Ruskou v prvním setu 5:4 a podávala, ale pak ztratila osm výměn po sobě a za padesát minut i celý set.

V hledišti seděl její trenér Aleš Kodat, vedle něho i tenista Radek Štěpánek a na začátku druhé sady viděli, jak Vaidišová přišla hned o tři hry v řadě. Češka dokázala zahrát z forhendu vítězné míče po lajnách, když měla na úder čas, ale v momentu, kdy ji soupeřka dala delší a razantnější míč, měla problém s pohybem a kazila. Ve druhém setu dokázala Vaidišová ještě snížit z 0:3 na 2:3, ale další čtyři hry prohrála a po mečbolu spěchala do šatny.

Vedle Hradecké postupují Benešová s Kvitovou

Český den na Štvanici zahájila vítězně Hradecká. Hráčka pořádajícího klubu I. ČLTK si na domácí antuce svým agresivním stylem snadno poradila s Ruskou Ksenií Pervakovou 6:3 a 6:2.


V jediném ryze českém duelu prvního kola dokázala favorizovaná Iveta Benešová porazit Karolínu Plíškovou. S mladou nadějí, která hrála díky divoké kartě, se ale 31. hráčka světa trápila více, než čekala, a vyhrála až skoro po dvou hodinách 6:7, 6:1 a 6:3. Jako čtvrtá Češka postoupila do 2. kola Petra Kvitová. Fedcupová reprezentantka povolila Rusce Anně Lapuščenkové jen jeden game. 

Klára Zakopalová nezopakuje loňské semifinále, protože letos podruhé podlehla Poloně Hercogové. Do utkání proti nadějné Slovince, která letos vyhrála čtyři turnaje ITF a má z nižších turnajů bilanci 40 výher a 7 porážek, navíc nastupovala nachlazená.

Iveta Benešová
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články