Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Umagu Menšík postoupil do 2. kola, Macháč vypadl. V Kitzbühelu prohrál Kopřiva

Závěrečnou přípravu před olympijskými hrami v Paříži zahájil Jakub Menšík úspěšně. Na antukovém turnaji v Umagu přehrál Australana Alexeie Popyrina 6:3, 6:2 a postoupil do druhého kola. Naopak vstup do turnaje se nepovedl Tomáši Macháčovi, který v prvním kole ve třech setech podlehl brazilci Thiagu Monteirovi 6:3, 3:6, 4:6 a druhé kolo se ho týkat nebude. Nedařilo se ani Vítu Kopřivovi. Po úspěšné kvalifikaci na turnaji v Kitzbühelu nedokázal projít přes první kolo, kde ho porazil Srb Laslo Djere 7:6, 6:3.

Jakub Menšík
zdroj: Reuters autor: Ciro de Luca

Menšík zaznamenal vítězství na okruhu ATP po vyřazení v prvním kole Wimbledonu a na turnaji v Newportu.

První set rozhodl 81. hráč světového pořadí brejkem v devátém gamu, který získal při třetím setbolu.

Druhou sadu začal hned ziskem soupeřova podání, za stavu 3:1 se mu to proti 46. hráči světa povedlo opět a v osmé hře při vlastním podání proměnil třetí mečbol.

V osmifinále se utká s vítězem duelu mezi pátým nasazeným Italem Lucianem Darderim a domácím Dujem Ajdukovičem.

Třiadvacetiletý Macháč z pozice 39. hráče ATP první zápas od vyřazení ve druhém kole Wimbledonu dobře rozehrál a získal první set díky brejku v šesté hře.

Druhá sada ale patřila o 40 míst hůře postavenému soupeři. Monteiro se ujal vedení 4:1, a když Macháč v osmém gamu nepotvrdil zisk Brazilcova podání, čistou hrou set doservíroval.

Rovněž ve třetí sadě Macháč hned po brejku ztratil vlastní servis. Pak při vedení 4:3 nevyužil v maratonském gamu čtyři možnosti na další zisk Monteirova podání a ve zbytku utkání uhrál už jen dva míče.

Už v neděli pro Macháče turnaj skončil i ve čtyřhře, kde tvořil pár s Romanem Jebavým.

Vít Kopřiva na antuce v Kitzbühelu nenavázal na úspěšnou kvalifikaci a ani na pátý pokus neprošel letos na turnajích ATP přes první kolo. 

V prvních čtyřech gamech ani jeden z hráčů neudržel servis a po vyrovnaném průběhu vyhrál Djere tie-break 8:6. Zakončil ho esem, jichž v zápase předvedl celkem šest.

V druhé sadě rodák z Bílovce jako první přišel o podání ve druhém gamu a ztrátu už nedohnal.

Kopřiva s favoritem bojoval hodinu a 40 minut, využil jen dva z pěti brejkbolů.




Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články