Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V semifinále v Indian Wells se utká Murray s Federerem

Indian Wells - Britský tenista Andy Murray postoupil na turnaji v Indian Wells do semifinále. Ve čtvrtfinále porazil Chorvata Ivana Ljubičiče 7:5, 7:6 a rozšířil si letošní bilanci už na devatenáct výher a jedinou prohru. K vítězství mu pomohla i chyba při použití "jestřábího oka". Dalším soupeřem britského hráče bude světová dvojka a trojnásobný šampion Roger Federer.

Jednadvacetiletý Murray čtvrtečním vítězstvím pokazil svému soupeři třicáté narozeniny. Ljubičiče navíc potkala velká smůla. Rozhodčí i takzvané "jestřábí oko" mu totiž upřeli jasný bod. Za stavu 4:4 ve druhém setu měl chorvatský tenista možnost prolomit Britovi servis a chystal se zahrát vítězný úder, Murray však trefil míč mimo kurt. Brit přesto požádal o kontrolu "jestřábím okem", které ukázalo, že míček byl ve hřišti.

"Nehrál jsem míč, protože byl jasně venku," řekl Ljubičič. "Rozhodčí u "jestřábího oka" si spletl druhý odraz s prvním. Chyboval člověk a je to k naštvání o to víc, když je to tak evidentní chyba. Vždyť "jestřábí oko" jsme zavedli, abychom podobné chyby odstranili," dodal Chorvat, který si kalich hořkosti vypil až do dna. Rozhodčí sice nařídil opakovaní sporného míče, Murray však napodruhé podání udržel a dostal se do vedení 5:4.

"Měl jsem velké štěstí. Míč byl jasně mimo a obsluha se zaměřila na druhý odraz. Nebyla to chyba přístroje, ale lidí. Nicméně si myslím, že to konečný výsledek nijak neovlivnilo," dodal Murray, který se v Indian Wells úspěšně vrátil na kurty po nemoci, kvůli níž vynechal předchozí turnaj v Dubaji a také zápas Velké Británie s Ukrajinou v Davisově poháru.

Federer, který může v Indian Wells navázat na tituly z let 2004, 2005 a 2006, se na postup přes Fernanda Verdaska ze Španělska dost nadřel. Sice vyhrál první set 6:3, v druhé sadě ale za stavu 5:5 při vlastním podání chyboval a umožnil soupeři jít do vedení. Švýcarský tenista nakonec dokázal sadu dotáhnout do tie-breaku, v kterém zápas úspěšně ukončil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články