Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

V semifinále Fed Cupu nastoupí stejné české tenistky jako v prvním kole

Praha - Kapitán Petr Pála nominoval pro semifinále tenisového Fed Cupu v Itálii Lucii Šafářovou, Petru Kvitovou, Lucii Hradeckou a Květu Peschkeovou. Český tým ve stejném složení porazil v prvním kole Německo. Za domácí favoritky v utkání, které je na programu 24. až 25. dubna v Římě, nastoupí 15. hráčka světa Flavia Pennettaová, Francesca Schiavonenová (17. místo), Sara Erraniová (39.) a Roberta Vinciová (54.).

"Bude to těžký zápas, protože týmy v semifinále umí hrát tenis a mají bojovné srdce," řekla Schiavoneová na webu Fed Cupu. "Hrajeme doma, každý očekává, že vyhrajeme, takže budeme pod tlakem. Nevím, jestli vyhrajeme, ale budeme bojovat jako lvice," doplnila.

"Budeme se snažit postoupit mezi dvě nejúspěšnější země. Loni chyběl jeden fiftýn a věřím, že tentokrát spadne pro nás, byť budeme hrát s obhájkyněmi titulu," řekl prezident svazu Ivo Kaderka. Před rokem měly Češky v Brně mečbol ve čtyřhře, který by znamenal postup přes Američanky do finále soutěže, ale zápas nakonec prohrály.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Fed Cup ve stejném složení

Petr Pála, nehrající kapitán:

"Je to osvědčený tým a já věřím, že nejsme úplně bez šance."

Pála měl o nominaci jasno prakticky hned po výhře v Brně nad Němkami. Všechny hráčky pak sledoval na turnajích v Americe, kde mu ovšem příliš radosti nedělaly. "Výsledky úplně nejsou, jak bych si představoval, ale věřím, že se chytnou ve Fed Cupu," doufal.

Nejlepší Češkou v žebříčku je Šafářová na 40. místě. V poslední době se jí však příliš nedaří, ale na začátku sezony dokázala porazit Pennettaovou i Schiavonenovou. "To se určitě počítá, i když to bylo v hale na rychlejším povrchu. Budou z ní mít respekt, protože Lucka má dobrou hru a může hrát s kýmkoli na světě," řekl Pála.

Kvitová je o dvacet příček horší a Hradecká je až na 73. pozici a letos na WTA nevyhrála ani jeden ze svých sedmi zápasů. "Hraje dobře, ale nedokáže zápasy dotáhnout a prodat, co umí," řekl Pála. Deblová specialistka Peschkeová je v pořadí čtyřhry sedmnáctá.

Utkání se bude hrát na stadionu Foro Italico, který nese jméno Nicoly Pietrangeliho, považovaného za nejlepšího italského tenistu historie. Hlediště otevřeného kurtu má kapacitu 4 000 míst. Losování zápasů se uskuteční v pátek 23. dubna, v sobotu jsou na pořadu úvodní dvouhry od 14:00, v neděli se začnou hrát od 12:30 zbývající dvouhry a čtyřhra.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články