Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

V Římě pokračuje Muchová, Linda Fruhvirtová i Martincová jsou ze hry venku

Linda Fruhvirtová vypadla při premiérovém startu na antukovém turnaji v Římě v prvním kole. Osmnáctiletá česká naděje nestačila na Elenu Gabrielu Ruseovou. Rumunce podlehla hladce 1:6, 0:6. Končí také Tereza Martincová, která s Francouzkou Alizé Cornetovou prohrála 6:7, 4:6. Jedinou středeční postupující je tak Karolína Muchová, Rusku Kamilu Rachimovovou porazila 6:4, 7:5.

Šestadvacetiletá Muchová zvládla první vzájemný zápas s Rachimovovou za hodinu a 41 minut. V prvním setu se rychle ujala vedení 4:1, pak ale dovolila soupeřce stáhnout náskok až na 5:4, než set ukončila. Problémy měla i v druhé sadě, v níž nejprve musela dotahovat ztrátu 1:3, a v koncovce napoprvé nedokázala zápas dopodávat. Uspěla až napodruhé a o postup do třetího kola si zahraje s domácí turnajovou osmnáctkou Martinou Trevisanovou.

Fruhvirtové se debut v areálu Foro Italico vůbec nevydařil. V prvním vzájemném duelu se zkušenou antukářkou, která na tomto povrchu získala svůj jediný titul na okruhu WTA i dalších sedm na akcích ITF, si jen jednou udržela vlastní servis.

Sama naopak žádnou ze šesti šancí na brejk nevyužila a za 63 minut se s turnajem elitní kategorie WTA1000 rozloučila.

Martincová v Římě neuspěla ani při svém třetím startu a na premiérovou výhru v hlavní soutěži stále čeká. Proti Cornetové, finalistce zdejšího turnaje z roku 2008, nedokázala navázat na úspěšnou kvalifikaci. Česká hráčka se sice v obou setech ujala vedení 2:0, náskok ale neudržela a stejně jako vloni vypadla v prvním kole.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články