Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

V Římě dojde na 51. duel mezi Djokovičem a Nadalem, Šarapovová je v semifinále

Semifinále v Římě bude mít hvězdné obsazení. Jednu dvojici totiž utvoří Novak Djokovič se Španělem Rafaelem Nadalem. Srbský tenista přešel přes Japonce Keie Nišikoriho ve třech setech. V ženském turnaji se ve stejné fázi představí Maria Šarapovová. V souboji bývalé a úřadující šampionky Roland Garros přehrála ruská tenistka Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska 6:7, 6:4, 7:5 a po třech hodinách a deseti minutách postoupila jednatřicetiletá bývalá světová jednička do duelu o finále.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: ALESSANDRO BIANCHI

Dvanáctinásobný grandslamový šampion Djokovič dokázal poprvé od lednového návratu na kurty vyhrát čtyři zápasy v řadě a svou letošní bilanci vylepšil na deset výher a šest porážek po vítězství 2:6, 6:1 a 6:3. S Nišikorim, jenž po zdravotních problémech zatím rovněž marně hledá někdejší formu, bojoval na italské antuce dvě hodiny a 23 minut.

V loňské sezoně hrál Djokovič v Římě finále, v němž podlehl Němci Alexanderu Zverevovi. Nadal, kterého může osmý triumf v kariéře ve Foro Italico vrátit na tenisový trůn před Švýcara Rogera Federera, postoupil do semifinále po třísetové výhře nad domácím Fabiem Fogninim. Ve vzájemných zápasech vede Djokovič 26:24, poslední duel vloni v Madridu ale vyhrál Španěl.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič vyzve v Římě Nadala, v semifinále je i Halepová

Mezi nejlepší čtyřkou na turnaji WTA je Šarapovová podruhé v sezoně. Při první semifinálové účasti v Šen-čenu nestačila na Kateřinu Siniakovou. Nyní ji čeká světová jednička Rumunka Simona Halepová, která porazila Francouzku Caroline Garciaovou 6:2, 6:3 a postupem do semifinále si zajistila první místo v žebříčku i pro příští týden.

V semifinále je i obhájkyně titulu Elina Svitolinová. Světová čtyřka z Ukrajiny porazila Němku Angelique Kerberovou i v šestém vzájemném utkání za sebou a o finále se utká s Anett Kontaveitovou. Estonka vyřadila vítězku Australian Open Caroline Wozniackou z Dánska hladce 6:3, 6:1.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Římě:

Muži: Dvouhra - čtvrtfinále: Čilič (4-Chorv.) - Carreňo (10-Šp.) 6:3, 6:3, Djokovič (11-Srb.) - Nišikori (Jap.) 2:6, 6:1, 6:3.

Ženy: Dvouhra - čtvrtfinále: Kontaveitová (Est.) - Wozniacká (2-Dán.) 6:3, 6:1, Šarapovová (Rus.) - Ostapenková (5-Lot.) 6:7 (6:8), 6:4, 7:5, Halepová (1-Rum.) - Garciaová (7-Fr.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články