Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

V Quebeku se utkají o semifinále dvě Češky

Quebec - Tenisový turnaj v Quebeku bude mít českou semifinalistku. O účast v elitní čtyřce se totiž utkají Andrea Hlaváčková a Barbora Záhlavová-Strýcová. První z nich si zahraje ve čtvrtfinále na okruhu WTA poprvé. Jeden český souboj se odehrál už dnes a skončil nečekanou výhrou Hlaváčkové. Zkušenější soupeřku Lucii Šafářovou, světovou sedmadvacítku, porazila 7:6, 7:5 a po triumfu ve čtyřhře na letošním grandslamovém Roland Garros vybojovala druhý velký úspěch v kariéře.

Andrea Hlaváčková
zdroj: EPA autor: Guillaume Horcajuelo

Obě tenistky si v úvodní sadě dvakrát sebraly servis a tie-break vyšel mnohem lépe Hlaváčkové, která ho vyhrála 7:1. V druhé sadě se jí povedly znovu dva brejky a postup slavila pětadvacetiletá rodačka z Plzně a 103. hráčka světového žebříčku po hodině a 42 minutách. Šafářová tak nezopakovala loňské semifinále, o rok dříve hrála v Quebeku dokonce o titul.

Záhlavová-Strýcová postoupila přes Chorvatku Mirjanu Lučičovou. Začala sice hůře, ale po prohře 2:6 dovedla zápas k vítězství po setech 6:1 a 6:3. V pátečním čtvrtfinále bude Záhlavová-Strýcová (75. v žebříčku) favoritkou a pokusí se i počtvrté Hlaváčkovou porazit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články