Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

V Prostějově se představí jen dva čeští tenisté

Praha – Zatímco tenisový svět bude mít zaostřeno na Paříž, kde bude vrcholit French Open, ve stínu prostějovského centr kurtu bude zuřit jiná bitva. Již 24. ročník UniCredit Czech Open dotovaného 150 tisíci dolarů se bude hrát od 5. do 10. června a v hlavní soutěži jsou Jiří Veselý a Adam Pavlásek.

Nastoupit nemůže trojnásobný vítěz turnaje Radek Štěpánek, který se dává dohromady po operaci zad. "Zdravotní potíže mě do hry ještě nepustí, ale doufám, že mě uvidíte příští rok," vzkázal Štěpánek fanouškům ve videonahrávce. Dvojnásobný daviscupový vítěz Štěpánek na Hanou dorazí v roli ambasadora, v které střídá Ivana Lendla. "Přebírám žezlo po Ivanovi, který byl mým idolem a od kterého jsem se učil, což je velká čest," uvedl osmatřicetiletý Štěpánek.

Hlavní domácí hvězdou tak bude Veselý, vítěz turnaje z let 2014 a 2015, který by se v případě triumfu vyrovnal v počtu vavřínů Štěpánkovi a Janu Hájkovi. Dvaadvacetiletý Pavlásek se v Prostějově pokusí vylepšit zatím nevýraznou sezonu.

Žádné divoké karty pro české tenisty

Další domácí hráči se do hlavní soutěže nevešli a nedostali ani volnou kartu. "Jejich kvalita není taková, aby to dávalo smysl," vysvětlila ředitelka turnaje Petra Černošková. V minulosti měl kartu třeba dvacetiletý Zdeněk Kolář (204. ATP). "Šancí dostal tolik, že by už měl být v pozici, aby se kvalifikoval normálně," řekla Černošková.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisový turnaj v Prostějově se blíží

Divoké karty jsou připraveny pro Argentince Diega Schwartzmana, bývalou světovou pětku Tommyho Robreda a Slováka Martina Kližana. Titul přijede obhajovat Michail Kukuškin z Kazachstánu a přihlášeni jsou další Argentinec Horacio Zeballos nebo Srb Janko Tipsarevič, který letos už vyhrál čtyři challengery.

"Turnaj je velice silný, ale jak už to známe, hráčské pole ovlivní Paříž," připomněla Černošková, že se hraje druhý týden grandslamového Roland Garros.

Exhibice olympijských vítězů

Finále je v plánu v sobotu 10. června od 11:00 a předtím se uskuteční exhibice. Ta se ponese ve znamení olympijských vítězů. Tři jsou už jistí - tenisový král ze Soulu Miloslav Mečíř, oštěpař Jan Železný a vítěz z Ria, judista Lukáš Krpálek.

Čtvrtý se zatím hledá a organizátory prý inspirovalo odhlášení Rogera Federera z French Open. Federer je olympijským vítězem čtyřhry z Pekingu 2008. Jiný Švýcar Marc Rosset zase vyhrál v roce 1992 dvouhru v Barceloně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články