Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Pekingu dohrála i poslední česká tenistka

Linda Fruhvirtová vypadla na turnaji v Pekingu ve druhém kole. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře podlehla šesté nasazené Marii Sakkariové z Řecka 4:6, 2:6. Osmnáctiletá Fruhvirtová prohrála první vzájemný zápas se světovou šestkou za hodinu a půl.

Linda Fruhvirtová
zdroj: Reuters autor: Jaimi Joy

Vítězka US Open Coco Gauffová porazila v čínské metropoli v druhém kole po tříhodinové bitvě Chorvatku Petru Martičovou a protáhla svoji vítěznou sérii už na 14 utkání. Devatenáctiletá americká tenistka zápas, jenž byl přerušen kvůli dešti a dohrával se pod zataženou střechou, vyhrála 7:5, 5:7, 7:6.

Aktuální světová trojka Gauffová v čínské metropoli hraje první turnaj od US Open, kde získala premiérový grandslamový titul. Před newyorským grandslamem triumfovala v Cincinnati po finálové výhře nad Karolínou Muchovou, kterou poté porazila i v semifinále ve Flushing Meadows.

V Pekingu se na kurty vrací také poražená finalistka US Open Aryna Sabalenková a absolvuje premiéru v roli světové jedničky. Běloruska dnes zdolala 7:5, 7:6 Britku Katie Boulterovou.

Druhé kolo bylo konečnou pro turnajovou sedmičku Uns Džábirovou, kterou porazila 7:6, 6:1 Ukrajinka Marta Kosťuková. Tuniská tenistka po vyřazení nepředstihne Markétu Vondroušovou v žebříčku pro postup na Turnaj mistryň a zůstane sedmá.

Wimbledonské šampionce Vondroušové, jež v Pekingu vypadla v 1. kole, aktuálně patří v pořadí letošního roku šestá pozice za již kvalifikovanou pěticí tenistek. Osmá je Muchová, která na China Open nehraje.

O postup na finále sezony WTA Tour usiluje ještě aktuálně devátá Sakkariová, jež své naděje přiživila výhrou nad Fruhvirtovou. Řekyně potřebuje k udržení naděje uhrát v Pekingu minimálně semifinále, ve 3. kole se utká s domácí Wang Sin-jü.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články