Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

V Paříži se Šarapovovou nepočítají, kvalifikaci Wimbledonu si Ruska zajistila

Řím/Londýn – Pořadatelé grandslamového turnaje Roland Garros oznámili, že neudělí divokou kartu Marii Šarapovové. Slavná Ruska si tak ve Francii nezahraje. Naopak díky vítězství v 1. kole turnaje v Římě si Šarapovová zajistila start v kvalifikaci Wimbledonu.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/DPA

Bývalá světová jednička si na prestižním antukovém turnaji v italské metropoli mohla zajistit pro londýnský grandslam i místo v hlavní soutěži, po skreči zápasu 2. kola ale na potřebný postup do semifinále nedosáhne. Žebříčkové postavení v době uzávěrky přihlášek na French Open ale někdejší dvojnásobné šampionce nestačilo ani na kvalifikaci.

Rozhodnutí Francouzské tenisové federace oznámil její předseda Bernard Giudicelli. "Je to moje zodpovědnost, je to mé poslání chránit tenis a chránit jeho vysoký standard," řekl Giudicelli. "Trest je za ní a může vyrazit na cestu k dalším úspěchům. Ale zatímco máme divoké karty pro návraty po zranění, nemůžeme mít divoké karty pro návraty po dopingu," dodal.

Šarapovová v pondělí v Římě porazila 6:4, 6:2 Američanku Christinu McHaleovou. Díky tomu se ve světovém žebříčku posune mezi nejlepších 200 hráček na 171. místo a bude moci absolvovat kvalifikaci Wimbledonu.

Pětinásobná grandslamová vítězka se po návratu na WTA Tour dostávala do hlavních soutěží turnajů díky divokým kartám od pořadatelů. Na základě pozvání startovala ve Stuttgartu, Madridu a stejně si zajistila účast i v Římě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články